Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σε πρώτο πλάνο» η ευρύτερη διάδοση της Οπτικής-Οπτομετρίας

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ

Με στόχο την .....

ευρύτερη διάδοση του ρόλου της Οπτικής-Οπτομετρίας, την εξωστρέφεια των δράσεών της, αλλά και την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης για τη σημασία της επιστημονικής εξειδίκευσης στην εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος έρχεται σε επαφή με τα μάτια και προάγει την οφθαλμική υγεία, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), ανέθεσε την Επικοινωνία, τις δράσεις Δημοσιότητας και την οργάνωση του Γραφείου Τύπου στον Σύμβουλο Επικοινωνίας Ηλία Κωνσταντινίδη.

Η συχνή, ηθελημένη ή μη παρανόηση του ρόλου του οπτικού-οπτομέτρη στη διασφάλιση της ποιότητας και της σωστής χρήσης προϊόντων που αποβλέπουν στη διόρθωση της όρασης, αλλά που ενδεχόμενα έχουν και μόνο κοσμητικό χαρακτήρα, παράλληλα με την πολλές φορές εύκολη απόκτηση φακών επαφής από διάφορα μη εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης και χωρίς απαραίτητες πιστοποιήσεις, έχει οδηγήσει συχνά σε αυξημένα κρούσματα οφθαλμικών επιπλοκών, όπως έχει επισημανθεί με έμφαση από πολλούς ευρωπαϊκούς φορείς, ανάμεσα στους οποίους το Γενικό Συμβούλιο Οπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η επικοινωνιακή μας στρατηγική χαρακτηρίζεται από την απαραίτητη πλέον στην εποχή μας εξωστρέφεια και στο πλαίσιο αυτό διευρύνουμε την παρουσία μας με μια νέα συνεργασία», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΕΟΟ Μιχάλης Κουμπενάς. «Η προσπάθειά μας μαζί με τον Ηλία Κωνσταντινίδη», συνεχίζει, «θα εστιαστεί το επόμενο διάστημα στο να καταδείξουμε με έμφαση στην Κοινή Γνώμη, τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη προμήθεια προϊόντων φροντίδας των ματιών από σημεία πώλησης, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε την επιστημονική κατάρτιση, ούτε τις απαραίτητες διασφαλίσεις, προκειμένου το κάθε προϊόν, όχι μόνο να είναι αποτελεσματικό, αλλά και να μην υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσει επιπλοκές στην υγεία των οφθαλμών».

Αναφερόμενος στη νέα συνεργασία ο Ηλίας Κωνσταντινίδης από την πλευρά του τόνισε πως «Είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνει τόσο στο πρόσωπό μου η ΠΕΟΟ, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Κουμπενάς και όλα τα μέλη του ΔΣ, όσο και στη δυνατότητα να συμβάλλω στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του κλάδου των Οπτικών και Οπτομετρών και της προσπάθειας διασφάλισης του επαγγελματισμού και της αναγνώρισης της προσφοράς του», ενώ χαρακτήρισε την εξωστρέφεια «επικοινωνιακή πρόκληση που η ΠΕΟΟ θα αξιοποιήσει δημιουργικά».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Ελένη Γιαννάκη στο τηλ 210 5232664 ή με τον κ. Ηλία Κωνσταντινίδη στο τηλ 6946-907346


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.