Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Τριφυλίας στην Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Χθες, Δευτέρα 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης η τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Ο Δήμος μας .....

εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα υπέγραψε την Ιδρυτική Πράξη με τη φιλοδοξία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κάτοικοι της Τριφυλίας υπήρξαν διαμορφωτές της Ιστορίας της Ελλάδος σε όλους τις ιστορικές περιόδους.

Στην Αμφικτιονία προσχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας, που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Βασική επιδίωξη της Αμφικτιονίας είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Μέλη της Αμφικτιονίας θα είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επαίνεσε τη λαμπρή πρωτοβουλία του φίλου Δημάρχου Μαραθώνος κ . Ηλία Ψινάκη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ Κουρουμπλής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, καθώς και Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.