Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ποια πρόστιμα μειώνονται με τον νέο ΚΟΚ

Μείωση προστίμων που ενδέχεται να φτάνουν και το 50% για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να επιφέρει η έκθεση που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο από την επιτροπή αναθεώρησης του ΚΟΚ.
Ο νέος ΚΟΚ, ωστόσο, .....

θα «τιμωρεί» με κλιμακούμενα προς τα πάνω πρόστιμα τους καθ΄ έξιν παραβάτες, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα επί τόπου πληρωμής με έκπτωση μέσω πιστωτικής κάρτας.

Τα πρόστιμα του ΚΟΚ

Η έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του ΚΟΚ αναμένεται να επιφέρει μείωση προστίμων ή εξορθολογισμό για χαμηλής όχλησης παραβάσεις, με βάση και τις νέες οικονομικές συνθήκες, ώστε να καταστεί πιο ρεαλιστική η είσπραξή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Εθνος, θα διατηρηθεί η υφιστάμενη αυστηρότητα των ποινών για παραβάσεις που προκαλούν υψηλό κίνδυνο στην οδική ασφάλεια. Στόχος είναι να καταστήσουν πιο... φιλικό τον ΚΟΚ με λιγότερο «τσουχτερά» πρόστιμα, τα οποία, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα το προηγούμενο διάστημα.
Παράλληλα, εξετάζεται και η μείωση των παραβάσεων που προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για ΙΧ και δίκυκλα.

Έτσι αναμένεται να υπάρχει εξορθολογισμός για παραβάσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ για τις σοβαρότερες εξετάζεται η θέσπιση κλιμακούμενων προστίμων.

Ως αποτέλεσμα ακόμα και για τις σοβαρές παραβάσεις όπως, μεταξύ άλλων, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ή STOP, το αντικανονικό προσπέρασμα που σήμερα επισείουν πρόστιμα 700 ευρώ, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ ή η χρήση ζώνης και κράνους (πρόστιμο 300 ευρώ), εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσής τους για την πρώτη φορά της βεβαίωσης. Ωστόσο σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα θα βαίνουν αυξανόμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.