Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτη δήλωση Βερναρδάκη: Απειλή για τη Δημοκρατία η αυτονόμηση των ΜΜΕ

Η ΣΥΡΙΖΕΪΚΗ χούντα καλά κρατεί. Πάντοτε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Αριστερά!!!

Σε μία απίστευτη δήλωση για τον ρόλο των ΜΜΕ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «παθογένεια της Δημοκρατίας» και .....

απειλή την... αυτονόμηση των ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης. Η εν λόγω αποστροφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και αναφερόμενος στην ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε:

Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία από τις βασικές παθογένειες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ, που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Βερναρδάκης, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η ελευθερία του Τύπου απειλείται».

«Όταν υπουργός της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει, μέσα στη Βουλή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως “παθογένεια της Δημοκρατίας”, τότε η ελευθερία του Τύπου απειλείται» σημειώνει η ΝΔ και συνεχίζει:

Τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τη δημόσια διοίκηση κ. Βερναρδάκη, οφείλουν άμεσα να τις καταδικάσουν ο πρωθυπουργός και ο “υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χριστίδης επεσήμανε ότι «απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ είναι παθογένεια» και η «αυτονομία του τύπου είναι νίκη της Δημοκρατίας».

«Η αυτονομία του τύπου είναι νίκη της Δημοκρατίας. Η απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ είναι παθογένεια», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του κ. Βερναρδάκη έρχεται την ώρα που μαίνεται σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον αριθμό των προς δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών. Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Επικρατείας, ζητώντας να προσκομιστούν τα έγγραφα των πρεσβειών, σχετικά με το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας διαμηνύει πως η απόφαση για τον αριθμό των αδειών είναι αυθαίρετη, ενώ η μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας που επικαλείται ο υπουργός Επικρατείας όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές βασίζεται σε λάθος τεχνικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.