Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Φιλιατρά: Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα θεοφάνεια [ VIDEO ]

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων στα Φιλιατρά και για πρώτη φορά στο Λιμενάρι.
Πλήθος πιστών ....

από το πρώι κατέκλυσε τους ιερούς ναούς της πόλης παρακολουθώντας την δοξολογία και παίρνοντας στο τέλος τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Αμέσως μετά τις δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν στην Πλατεία Καποδίστρια όπου στις 11 το πρωί οι ιερείς από τις τέσσερις ενορίες των Φιλιατρών τέλεσαν την καθιερωμένη λειτουργία για τον αγιασμό των υδάτων.
Για την ανάσυρση του σταυρού από το συντριβάνι έπεσαν δύο παιδιά όπου νικητής αναδείχθηκε για πολλοστή χρονιά ο Άγγελος Γιαννακόπουλος που και φέτος αψήφιστε το κρύο νερό και βούτηξε να ανασύρει τον σταυρό.

Στο Λιμενάρι για πρώτη φορά η Ρίψη του Σταυρού

Μετά την πλατεία το ραντεβού δόθηκε για πρώτη φορά στο Λιμενάρι Φιλιατρών όπου στις 12 το μεσημέρι ακούστηκε για πρώτη φορά το Εν Ιορδάνη Βαφτιζομένου σου Κύριε και τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, η ρίψη του τιμίου Σταυρού στην Θάλασσα και η ανάσυρση του.
Απορίας άξιον, είναι ότι η δοξολογία τελέστηκε μόνο από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη ενώ απουσίασαν οι υπόλοιποι τρείς ιερείς της πόλης μας.

Στο ευχετήριο μήνυμα του ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον ομολογουμένως πάρα πολύ κόσμο που βρέθηκε στο Λιμενάρι, άφησε και αιχμές για κριτική την οποία δέχτηκε η δημοτική αρχή από άμβωνος, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους.

Ο Αντιδήήμαρχος κ. Παπαθεοδοσίου είπε χαρακτηριστικά: "Σήμερα η δημοτική αρχή δέχθηκε σκληρή κριτική από άμβωνος ότι κάνουμε διακρίσεις. Διακρίσεις δεν κάνουμε. Εκ περιτροπής κάθε χρόνο να αφιερώσουμε, να πηγαίνουμε για Αγιασμό των υδάτων σε ένα από τα τρία επίμνοια της πόλης μας."

Για την ώρα δείτε φωτογραφικό υλικό και 2 Video από τον εορτασμό των θεοφανείων σε πλατεία και Λιμενάρι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.