Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Νομού μας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν .......

λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλο αριθμό του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων και επαγγελματιών οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς του Νομού μας:

Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Νομού μας σε όλες τις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και κοινωνικών ομάδων που θίγονται από το νομοσχέδιο καθώς και η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας και μετά τη πιθανή ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου.

Καλούμε όλα τα μέλη μας καθώς και όλους τους φορείς (αγρότες, εργάτες κλπ) σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρου την Τρίτη 19-1-2016 και ώρα 12:00 για να συζητήσουμε την κοινή μας δράση. Θα ακολουθήσει πορεία και επίσκεψη συμπαράστασης στα «μπλόκα» των αγροτών και των εργατών.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:

1/ Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

2/ Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Νομού Μεσσηνίας

3/ Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

4/ Εμπορικός Σύλλογος Μεσσηνίας

5/ Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας

6/ Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

7/ Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

8/ Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Μεσσηνίας

9/ Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας

10/ Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Μεσσηνίας

11/ Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας

12/ Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Νομού Μεσσηνίας

13/ Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Εφετείου Καλαμάτας

14/ Σύλλογος Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας

15/ Εκπρόσωπος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.