Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Φιλιατρα: Επιτέλους εγινε η αποπεράτωση του μνημείου πεσόντων αεροπόρων στην Δεκατεσσάρων

Επιτέλους και μετά από συνεχείς οχλήσεις και τις ενέργειες του Παναγιώτη Λάλουση και φυσικά με την υποστήριξη του αντιδημάρχου κ.Βασίλη Παπαθεοδοσίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Παναγιώτη Φαρμάκη σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποπεράτωσης του Μνημείου Φιλιατρινών Πεσόντων Αεροπόρων.

Το UHT του Α7......

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Επισήμως θέση στη κούρσα για την προεδρία της ΝΔ πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι κατέθεσε επισήμως την υποψηφιότητά του το απόγευμα της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου.

«Ήμουν πάντα εκεί ....

Γιάννης Λαμπρόπουλος: "Πάλι αφήνεται ο Νομός, ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης"

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες

Μετά από τις τελευταίες εκλογές, εύχομαι η χώρα μας να πάει καλά και να βγούμε από την κρίση.
Εύχομαι, επίσης, αυτοί που ψήφισαν τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, για να ξανακυβερνήσουν την πατρίδα μας, να μην μετανιώσουν.
Η αποχή και η ψήφος .....

Κουρουμπλής στην ΚΕΔΕ: «Αλλαγές στον Καλλικράτη και στον Κώδικα Δήμων» – Ποια λίστα ζήτησε για το προσωπικό – Τι απάντησε στο «κάλεσμα» για «διάλυση του Κράτους» – Τι… εξομολογήθηκε

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» που θα συνδεθούν με αλλαγές και σοτν Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (όπως παραμένει η ονομασία του) προανήγγειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην πολύωρη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου είχε προσκληθεί.
Τόνισε ότι οι αλλαγές στο διπλό αυτό επίπεδο πρέπει να συνδυαστούν και .....

ΥΠΕΣ: Η ευθύνη στους δήμους αν γίνει ατύχημα σε ακατάλληλη και μη σφραγισμένη παιδική χαρά

Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Αυτό τονίζεται σε έγγραφο- απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προς ........

ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων υποδέχτηκε την Τετάρτη 30/9/2015 στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών.
Η επίσκεψη έγινε .....

Άγονη η διαπραγμάτευση για τη μεταφορά μαθητών Οιχαλίας και Τριφυλίας

Άγονη απέβη χθες η ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τη διάθεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στους Δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας, καθώς κανένας συγκοινωνιακός φορέας δεν ενδιαφέρθηκε για την εκτέλεση του έργου με λεωφορεία.

Μέχρι τις 11.00 .....

Απειλή το μαροκινό ελαιόλαδο για τους Έλληνες παραγωγούς.

Στην Ισπανία έχει αναστατωθεί ο τομέας του ελαιολάδου με την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Μαρόκου, αλλά στην Ελλάδα ουδείς ασχολήθηκε επί της ουσίας με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε και όσα θα ακολουθήσουν.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Ισπανοί ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όταν στην Ελλάδα οι ......

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Φεστιβάλ με τίτλο «11 ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» που αφορά στους καλύτερους 11 μονολόγους που παίχτηκαν στα πρόσφατα χρόνια, διοργανώνεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Κάθε μέρα και ένας μονόλογος από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ, την .....

3 Οκτωβρίου οι Γαργαλιάνοι γιορτάζουν τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη θα γιορτάσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εορτασμός προβλέπεται λαμπρός και γι αυτό έχει φροντίσει η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο....