Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

23 Ιουνίου Βραδιά Κλήδονα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Το δρώμενο του Κλήδονα αποτελεί μία ιδιαίτερα εθιμική εκδήλωση, για την οποία αντλούμε πληροφορίες απ’τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς αλλά και από τους Βυζαντινούς.

Η λέξη Κλήδονας προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κλήδων, που σημαίνει τον μαντικό ψίθυρο, την προφητική ρήση και για αυτό κατ’επέκταση σημαίνει μάντεμα.

Τα έθιμα που ανάγονται στις θερινές τροπές του ηλίου συνδέθηκε με την εορτή των Γενεθλίων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, του μεγαλύτερου προφήτη που προμήνευσε την έλευση του Χριστού.

Το ΔΣ λοιπόν του Συλλόγου για την .....

Ο Γιούνκερ «τίναξε στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία [ VIDEO ]

Αήθης επίθεση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Γιούνκερ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για .....

Φιλιατρά: Αλλάζουν τα πλυντήρια στο ΚΑΦΚΑ. Εδω θα πλένεται και ο ιματισμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.

Τα πλυντήρια στο ΚΑΦΚΑ (ΚΕΦΙΑΠ) Φιλιατρών πρόκειται να επισκευάσει εταιρία από την Αθήνα η οποία σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Φιλιατρά News σήμερα το πρώι επισκέφθηκαν το ίδρυμα, και κατέγραψαν όλα όσα χρειάζονται να αλλάξουν - αντικατασταθούν προκειμένου τα πλυντήρια να μετατραπούν από ατμού σε ηλεκτροκίνητα.

Οι ίδιες πηγές μας .....

Διαμαρτυρίες της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών για την Digea

Επιστολή διαμαρτυρίας για την προβληματική λήψη του ψηφιακού σήματος της Digea στην πόλη μας απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών στην ομώνυμη εταιρία.

Η Δ.Ε. Φιλιατρών μετέφερε τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της για το λόγο ότι δεν λαμβάνουν το σήμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να ......

Δημοσκόπηση: Διατηρεί το άνετο προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ



Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO.
Ειδικότερα, η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Διορισμός για γιατρούς στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Παρελήφθησαν σήμερα από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου Καλαμάτας οι διορισμοί ενός μόνιμου ιατρού Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Ουρολογίας και δύο επικουρικών ιατρών ειδικότητας Οφθαλμολογίας και Ακτινοδιαγνωστικής.

Έχει ολοκληρωθεί, ......