Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στο Μεσολόγγι οι Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων για τις «εορτές εξόδου 2015»

Στις «Εορτές Εξόδου 2015» της Ι.Π. Μεσολογγίου θα συμμετάσχουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου, οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων. Μάλιστα, η συμμετοχή τους αποκτά ιδιαίτερη .......

Σειρά συναντήσεων του Π.Σ. Ά.Χρονά για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δ.Τριφυλίας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας που επιχειρείται μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δομών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας- Εντεταλμένος για θέματα υγείας Άγγελος Χρονάς, την περασμένη Τρίτη 24 Μαρτίου, είχε σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον .......

Οργισμένες αντιδράσεις για την απένταξη του δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνοι



Η απένταξη του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη το «Θ», προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις τόσο στη Βάλτα όσο και την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων.

Οι κάτοικοι της περιοχής πληροφορήθηκαν μέσα από την εφημερίδα ......

Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 03 Απριλίου και ώρα 19:00 σε διπλή συνεδρόαση το Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: ....

Νεκρός βρέθηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος [ VIDEO ]

Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος που εδώ και μήνες παρέμενε στο Φράγμα Ποταμών στο Αμάρι μετά από σωρεία αποτυχημένων προσπαθειών να εγκλωβιστεί και να απομακρυνθεί από την τεχνητή λίμνη.

Ο «Σήφης» πιθανότατα δεν άντεξε το βαρύ χειμώνα της Κρήτης και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Εργαζόμενος του ΟΑΚ ......

Αντωνία Μπούζα: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Διαβάζοντας σε πολλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ την κοινη δηλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» για οσα συνέβησαν για μια ακομη φορα σε συνεδριαση του Περιφερειακου Συμβουλιου Πελοποννησου, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για τις μεθοδεύσεις που θιγουν κι εμενα προσωπικα ως μέλος του Π.Σ., αλλα και την απορία μου για οσα εχουν γραφει, διοτι η αληθεια έχει φυσικα και την άλλη όψη.

Ετσι λοιπόν σε καθε συνεδριαση του ......

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Προβολές ντοκιμαντέρ για τους Ρομά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνέχεια του προγράμματος του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου «Με τους Ρομά στο Μουσείο», στο οποίο συμμετείχε κατά το περασμένο έτος και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου), διοργανώνει την 1 και 2 Απριλίου 2015 εκδήλωση προβολής τεσσάρων ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), οι οποίες γυρίστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης......

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Τριφυλίας

Ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, η Τ. Κ. Σιδηροκάστρου ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης της 21ης Μαρτίου 2015 στο Σιδηρόκαστρο ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωσή της.

Οι εκδηλώσεις για .....

Ενημερωτική ημερίδα στην Μεσσήνη για τα Γεωργικά φάρμακα

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας οργανώνει ενημερωτική συνάντηση με θέμα:
«Γεωργικά φάρμακα, ορθολογική χρήση- νέες απαιτήσεις για την προμήθεια και την εφαρμογή τους».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/04/2015 και ώρα ......

Αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μάθημα μπαλαντέρ θα καθορίζει την εισαγωγή του υποψηίου


Ενα απλό σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων με τέσσερα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, που θα διεκδικήσουν του χρόνου την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα -κατά πάσα πιθανότητα -το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», θα δοθεί η ........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαρτίου 2015

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα