Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Καραμανλής χάλασε, με την παρέμβασή του, τα σχέδια της διαπλοκής για τη ΝΔ

Η Ελλάδα της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε σε επίπεδο ζώσας καθημερινότητας, είναι η χώρα την οποία έριξε στα βράχια ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, με βαθύ αποτύπωμα ΠΑΣΟΚ.

Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλωστε, ήταν εκείνο που κυριάρχησε στη χώρα την εποχή της Μεταπολίτευσης, ακόμη και όταν… δεν ήταν στην .....

κυβέρνηση. Ακόμη και τότε… ασκούσε την εξουσία παρασκηνιακά.

Αυτό το σύστημα διαπλοκής, γιγαντώθηκε την εποχή Σημίτη, με τα γνωστά αποτελέσματα, της εθνικής χρεοκοπίας που ήρθε με… χρονοκαθυστέρηση το 2010, με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός.

Απέναντι σε αυτό το σύστημα της διαπλοκής, ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο μόνος ο οποίος όρθωσε ανάστημα. Και το πλήρωσε με την απώλεια της εξουσίας το 2009, όταν τον αντικατέστησε το δίδυμο Γιώργου Παπανδρέου-Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου και την τότε Ρηγίλλης.

Από τότε, η Νέα Δημοκρατία θυμίζει ξεδοντιασμένο θηρίο. Στα χρόνια που ακολούθησαν την απομάκρυνση Καραμανλή από την ηγεσία της, η ιστορική και περήφανη παράταξη της Κεντροδεξιάς, αφαίρεσε από τη ρητορική της τη διαρκή δέσμευση για μάχη κατά της διαπλοκής.

Γι’ αυτό και η διαπλοκή δίνει ρέστα στις εσωκομματικές εκλογές, για να αποτρέψει την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής. Επειδή η διαπλοκή ανησυχεί, ότι δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή στο να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε… βαποράκι της.

Και γι’ αυτό υπήρξε τέτοιο σάστισμα, με την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να βαδίσει ενωμένη και με την προοπτική να δυναμώσει ξανά.

Στην αντίθετη περίπτωση, απαξιωμένη και μίζερη, συρρικνωμένη εκλογικά και χωρίς κοινωνικές εφεδρείες, μια Νέα Δημοκρατία χωρίς καραμανλικό αποτύπωμα θα είναι… κάτι άλλο. Και θα διευκολύνει με την ανυπαρξία της τη στρατηγική στόχευση της διαπλοκής να “παζαρέψει” με τον Αλέξη Τσίπρα, από τις τηλεοπτικές άδειες, μέχρι το νέο ΕΣΠΑ. Και φυσικά τις εκκρεμότητες που έχουν με τη Δικαιοσύνη επιχειρηματικοί κύκλοι.

Γι’ αυτό και η ψήφος της 20ης Δεκεμβρίου είναι ψήφος συνείδησης της Κεντροδεξιάς, απέναντι στη διαπλοκή και τα σχέδιά της. Ώστε να… κοπούν και τα “μακρά χέρια” της διαπλοκής μέσα στην παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

“Μακρά χέρια” που έχουν πλέον αποκαλυφτεί, ο ρόλος τους καταγράφηκε, και το μέλλον τους φαντάζει… μαύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.