Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ευάγγελος ΜεΙμαράκης: Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας

Ελληνίδες, Έλληνες,

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Στις 20 Δεκεμβρίου η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τη νέα της ηγεσία. Σας καταθέτω την υποψηφιότητά μου και σας καλώ να προσέλθετε με προθυμία, συνευθύνη και αποφασιστικότητα σε .....

αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, όλοι όσοι πιστεύετε στις αρχές και τις αξίες που εδραίωσε στο πολιτικό μας σύστημα ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Σε αυτή την καθοριστική πολιτικά και κρίσιμη εθνικά συγκυρία, η πατρίδα και η δημοκρατία χρειάζονται μια σύγχρονη, δυναμική δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση.

Διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας και ζητώ τη στήριξή σας, για να έχω τη δυνατότητα να δυναμώσω και να ενώσω τη Νέα Δημοκρατία:

► ενισχύοντας την κοινοβουλευτική της μαχητικότητα στην επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα περίοδο
► εκσυγχρονίζοντας το οργανωτικό της μοντέλο σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, με ανανέωση προσώπων, ιδεών και νοοτροπίας, δίδοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους
► διαμορφώνοντας μια πειστική, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση
► εκφράζοντας ένα δυναμικό αλλά και υπεύθυνο, μεταρρυθμιστικό αλλά και λαϊκό, πατριωτικό πολιτικό λόγο, που θα συμπυκνώνει τις ιδεολογικές αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Που θα προσδιορίζει με σαφή τρόπο το μεσαίο δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας και της αποτελεσματικότητας, μακριά από άκρα και ακρότητες

Επιδίωξη και φιλοδοξία μου είναι, η Νέα Δημοκρατία του μέλλοντος, με την ενεργό συμμετοχή σας, να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών. Που θα δώσει προοπτική συσπειρώνοντας και ενεργοποιώντας όλους όσοι πιστεύουν στις αρχές, τις αξίες και το όραμά μας για την Ελλάδα.
Στόχος μου είναι

► Να αποκαταστήσω τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης, που δοκιμάστηκαν κατά την τελευταία περίοδο της κρίσης και να δημιουργήσω νέες, κάνοντάς την ξανά μεγάλη.
► Να αποκαταστήσω την κοινωνική δικαιοσύνη που τραυματίστηκε από ανάλγητες πολιτικές.
► Να ενεργοποιήσω όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής αγοράς και της εργασίας.
► Να κινητοποιήσω τους ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης, της τέχνης και της δημιουργίας, προκειμένου όλοι μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά.
► Να ανατρέψω άστοχες, άδικες, απερίσκεπτες και ανάλγητες πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
► Να δημιουργήσω ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για τη στήριξη της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανόρθωση της Ελλάδας.

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Γνωρίζετε ποιος είμαι, ξέρετε τη διαδρομή μου…
Από τα νεανικά μου χρόνια, ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μέχρι σήμερα, σε διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά, αλλά με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, ως Γραμματέας του κόμματος την εποχή της μεγάλης αναδιοργάνωσης, ως Υπουργός Άμυνας αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής στην πιο ταραγμένη μεταπολιτευτικά περίοδο, απέδειξα πώς σκέφτομαι, πώς δρω και τι μπορώ να πετύχω για την παράταξη και την πατρίδα μου, μιλώντας πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας.
Η πατρίδα μας, χρειάζεται ένα νέο δημόσιο ήθος και η κοινωνία ένα καινούργιο αναπτυξιακό ιδανικό, ένα άλλο πολιτικό και αξιακό όραμα.

Στις 20 Δεκεμβρίου ζητώ τη στήριξή σας, ώστε αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση των προηγούμενων χρόνων, να ανταποδώσω στην παράταξη αυτά που της οφείλω.

Με αρχές και αξίες που υπηρετήσαμε και θα υπηρετούμε όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και σύντομα η κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Εύχομαι ολόψυχα, σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά, Καλά Χριστούγεννα, μια αισιόδοξη κι ελπιδοφόρα χρονιά με αλληλεγγύη, αγάπη και υγεία.
Με εμπιστοσύνη στην κρίση σας, την ανόθευτη και ανιδιοτελή σας αγάπη προς την παράταξη και την πατρίδα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.