Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Εκόθηκε -επιτέλους- το ψήφιφσμα του Δήμοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που προέκυψε από ην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου και που αφορά τις αντιράσεις για το επικείμενο κλείσιμο των Αστυνομικών τμηάτων της Τριφυλίας (Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κοπανακίου, και κατάργηση της Υποιεύθυνσης Κυπαρισσίας με υποβιμασμό τη ττροχαίας Κυπαρισσίας σε απλό γραφείο.

Αυτό που δέν διευκτινίζεται στο ψήφισμα είναι αν πρόκειται για ομόφωνη απόφαση ή κατα πλειοψηφία.


Το ψήφισμα αναφέρει:......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 14Ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στην ευρύτερη επικράτεια του Δήμου όπως αυτή προτάθηκε δημόσια στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου είναι αδιαπραγμάτευτη όχι μόνο η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση των λειτουργούντων Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
Τα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα προστατεύουν τριάντα χιλιάδες πολίτες , υπερδιπλάσιους την καλοκαιρινή περίοδο και καλύπτουν ευρύτερες περιοχές με γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες.
Πιο συγκεκριμένα:
Το Α.Τ Γαργαλιάνων αστυνομεύει την πόλη των Γαργαλιάνων που είναι έδρα Ειρηνοδικείου και την ευρύτερη περιοχή που επεκτείνεται μέχρι και την τουριστική μονάδα Costa Navarino. Στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου .
Το Α.Τ Κοπανακίου αστυνομεύει τον Βόρειο ορεινό όγκο του Δήμου με διάσπαρτες κοινότητες και των όμορων πρώην δήμων Δωρίου και Είρας. Κλοπές , διαρρήξεις , λαθροϋλοτομία ,κειμήλια εκκλησιών και οι υπερήλικες κάτοικοι απαιτούν την συνέχιση λειτουργίας του τμήματος το οποίο διαθέτει ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο.
Α.Τ Κυπαρισσίας έδρα Δήμου, λειτουργία πρωτοδικείου και εισαγγελίας ( προσαγωγές, μεταγωγές , συνεδριάσεις δικαστηρίων κλπ)
Α.Τ Φιλιατρών αστυνομεύει την πόλη των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής με το ένα τέταρτο του πληθυσμού επίσημα αλλοδαποί πέραν των ανεξέλεγκτα διακινούμενων. Έχει επομένως ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης.
Ο πολίτης νιώθει ασφαλής όταν έχει δίπλα του τον αστυνομικό.
Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση της πολιτείας και αυτή οφείλει να την προσφέρει χωρίς εκπτώσεις. Η όποια μεταρρύθμιση προγραμματίζει η πολιτεία θα πρέπει να αφορά την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση των υπηρετούντων αστυνομικών.
Εκφράζοντας και την ομόθυμη βούληση των πολιτών του Δήμου απαιτούμε :
- Να παραμείνουν ανοικτά τα Α.Τ Γαργαλιάνων, Κοπανακίου, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
- Τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας
- Τη σύσταση και λειτουργία Τουριστικής Αστυνομίας
- Τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας
- Την ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας.

Η έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης μειώνει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών , αναστέλλει κάθε δημιουργική δραστηριότητα , αυξάνει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.
Ο Δήμος εκτείνεται σε 650 τ.χιλ και η απόσταση του Νοτιότερου σημείου του Δήμου – Costa Navarino από το βορειότερο καταρράκτες Νέδα και Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι μεγαλύτερη των ενενήντα χιλιομέτρων και μάλιστα με διαδρομές δύσκολες που απαιτούν χρόνο πέρα των τριών ωρών – για ποια άμεση επέμβαση μπορούμε να μιλήσουμε;
Για αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και σεβόμενοι την ασφάλεια των δημοτών ο Δήμος συνεισφέρει ο,τιδήποτε χρειαστούν. (κτίρια στέγασης και άλλες εξυπηρετήσεις.)
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναθεωρήσουν το προτεινόμενο σχεδιασμό και να αντιμετωπίσουν το θέμα της ασφάλειας των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο που να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες.
Διαφορετικά ο Δήμος και ο λαός της Τριφυλίας θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όποιο πρόσφορο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας για να μην περάσει αυτή η μεταρρύθμιση.
Έχουμε δικαιώματα και
θα τα διεκδικούμε

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί:

- Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Υπουργό κ Κουρουμπλή Παν.
- Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Τόσκα Νικ.
- Αρχηγό ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο κ Τσακνάκη Δημήτριο.
- Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας
- Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ Τατούλη Πέτρο
- Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγο Κυριακόπουλο Κωνσταντίνο
- Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας Ταξίαρχο κ Μητρόπουλο Διαμαντή
- Αστυνομικά Τμήματα Δήμου Τριφυλίας
- Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας

Κυπαρισσία 14/12/2015

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.