Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Τριφυλίας: «Από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε για τη σύσκεψη με Τσιρώνη – Δεν έχουμε προσκληθεί. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν εκχωρεί το αυτοδιοίκητο και το αυτοκυρίαρχο σε κανέναν»

Από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης συγκαλεί στο Υπουργείο σύσκεψη, με τη συμμετοχή των 26 Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό.

Ο Δήμος Τριφυλίας, ....

όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι της Πελοποννήσου, δεν έχουν προσκληθεί στη σύσκεψη αυτή και για αυτό εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας, ως και των πολιτών της Τριφυλίας για τον επιλεκτικό αποκλεισμό μας από τις δράσεις του ανωτέρω Υπουργείου.

Φαίνεται η εποχή των διαχωρισμών σε ημέτερους και βαρβάρους επανήλθε στον τόπο μας και μάλλον σαν παρωδία.
Αν ο Υπουργός επιλέγει την ακύρωση του σχεδιασμού της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη μας κ. Τατούλη, ας το κάνει μετά παρρησίας και όχι στις πλάτες των άλλων.

Αν στόχος είναι να δημιουργηθεί το κίνημα των προθύμων είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Τριφυλίας δεν είναι διαθέσιμος. θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι ο Δήμος Τριφυλίας δεν εκχωρεί το αυτοδιοίκητο και το αυτοκυρίαρχο σε κανέναν άλλο φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης και Δήμαρχο. Συζητήσεις που γίνονται τη απουσία μας είναι βέβαιο ότι δεν μας αφορούν.

Όπως είναι βέβαιο ότι επιλογές που θα καταστρέψουν τον Κυπαρισσιακό κόλπο και θα ακυρώσουν το δικαίωμα μας στη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορούν να θυσιαστούν στις ιδεοληψίες κάποιων.

Ευχόμαστε ο κ. Τσιρώνης να θυμηθεί τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας ως ισοπολιτεία, ισοτιμία, ισομοιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.