Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται η ώρα για το ΕΡΤ24 από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Η χώρα βρίσκεται χωρίς διεθνή εκπροσώπηση στα ΜΜΕ του εξωτερικού. Το έγκλημα του λουκέτου στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε πολλαπλές συνέπειες. Μεταξύ άλλων κατήργησε το ήδη προβληματικό κανάλι-γεμάτο σκάνδαλα- ΕΡΤ World, με αποτέλεσμα ως σήμερα, όπου τα μέτωπα με τους δανειστές, το χρέος και το προσφυγικό να είναι ανοικτά, η Ελλάδα να μην διαθέτει παρουσία στα διεθνή media.

Επίσης, μια .......

από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, ήταν να μην επιτρέψει στο Euronews Greece με επίγειο σήμα σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μην γνωρίζουν οι έλληνες ποια είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό και να μην υπάρχει στην αγορά ένα ειδησειογραφικό κανάλι στα ελληνικά που θα ανταγωνίζοταν τους έλληνες ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια. Το πρόβλημα όμως παραμένει και χρειάζεται μια άμεση λύση μέσα από συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη φωνή στην διεθνή αρένα των ΜΜΕ.
Καθώς η επιστροφή του δορυφορικού καναλιού είναι μια επίπονη διαδικασία, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα μέσα που διαθέτει.

Το πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι ένα site που θα μετέδιδε ειδήσεις και ρεπόρταζ, στην αγλλική, τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα, όπως και τα αραβικά, ως προϊόν συνεργασίας της ΕΡΤ με το ΑΠΕ.
Η ΕΡΤ θα εισφέρει σε οπτικοκουστικό υλικό και το ΑΠΕ σε τεχνογνωσία και ειδησεογραφία.

Το δεύτερο βήμα είναι η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο Euronews Greece. Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ είναι μέτοχος στο Euronews, που πλεόν ελέγχεται από τον Ναγκίμπ Σαούρις κατά 53% και φτάνει σε όλη την Ευρώπη.

Η τρίτη κίνηση είναι η προετοιμασία για το δορυφορικό κανάλι. Από το 2006 υπήρχε στην ΕΡΤ πρόταση για τη δημιουργία της ΕΡΤ24, ενός ειδησεογραφικού καναλιού που θα μεταδίδει μόνο ειδήσεις όλο το 24ωρο βασισμένες στο υλικό που παράγει η ΕΡΤ.
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το κανάλι αυτό μπορεί να βγει στην σε όλη την Ελλάδα, από το επίγειο μπουκέτο της ΕΡΤ και τα δορυφορικά της Nova και του ΟΤΕ TV και μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το δορυφορικό σήμα, να αρχίσει να μεταδίδεται σε διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αραβικά) σε όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με το site το οποίο ήδη θα βρίσκεται στον αέρα.

Για να χρηματοδοτήσει την όλη προσπάθεια η ΕΡΤ , έστω κατά ένα μέρος, θα μπορεί να αρχίσει να πουλάει στο εξωτερικό, τους απόδημους έλληνες τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά της προγράμματα.

Τυπολογίες



1 σχόλιο:

  1. από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, ήταν να μην επιτρέψει στο Euronews Greece με επίγειο σήμα σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μην γνωρίζουν οι έλληνες ποια είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό και να μην υπάρχει στην αγορά ένα ειδησειογραφικό κανάλι στα ελληνικά που θα ανταγωνίζοταν τους έλληνες ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

    Μιλάμε για την απόλυτη διαπλοκή!!! Να μην υπάρχει ένα ειδησεογραφικό κανάλι για να βλέπουμε και να μαθαίνουμε τα χάλια τη συγκυβέρνησης Σαμαρο-Βενιζέλου και να υπάρχει η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ για να μην θιχτούν ανταγωνιστικά οι φίλοι τους οι επιχειρηματίες Μπόμπολας και Σια προπαγάνδα και υποστήριξη μνημονίου Α.Ε.
    Να μπει και το EuroNews Greece στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε όλη την Ελλαδα.
    Να μην συνεχιστεί άλλο το έγκλημα της συγκυβέρνησης Σαμαρο-Βενιζέλου.
    Και οι καναλάρχες να πληρώσουν για τι συχνότητες που έχουν επι 25 χρόνια.
    Να είτε μετά πως σφίγγουν οι κ....οι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.