Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Στο TAXIS τα νέα εκκαθαριστικά για αγρότες και φόρο πολυτελείας

Ανέβηκαν στο TAXIS πάνω από 300.000 εκκαθαριστικά με τον συμπληρωματικό φόρο από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα επιβαρύνουν αγρότες αλλά και ο φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβ εκατ. αλλά και για πισίνες και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων. Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για τις επιχειρήσεις.

Η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε .....

στο 100% από 80% για τα νομικά πρόσωπα και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρώσει και αυτή την εκκαθάριση. Οι 300.000 φορολογούμενοι που επιβαρύνονται με τον συμπληρωματικό φόρο θα πρέπει να τον εξοφλήσουν σε τρεις δόσεις.

Πρόκειται για αγρότες για τους οποίους η αύξηση της προκαταβολής φόρου αυξήθηκε από 27,5 σε 55%, επιχειρήσεις που η προκαταβολή πήγε από το 80% στο 100% και όσοι έχουν ΙΧ μεγάλου κυβισμού, πισίνες και σκάφη που πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10%.

Οι τρεις πληρώνονται στο τέλος Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, με έκπτωση 2% αν καταβληθεί εφάπαξ. Εξάλλου, στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2016 και ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο.

Το μέτρο αυτό, σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με αυξημένους συντελεστές ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.