Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Facebook: Έρχεται το κουμπί «dislike»

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα από την εποχή που φτιάχτηκε το Facebook ήταν η ανάγκη μιας δεύτερης επιλογής πέρα από το like.
Παρά τα χρόνια που ......

έχουν περάσει και την γενική απαίτηση από όλους τους χρήστες, οι σχεδιαστές της μεγαλύτερης ιστοσελίδας του κόσμου παρέμεναν απαθείς.

Όμως, σήμερα, ο «πολύς» Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα υιοθετήσει πολύ σύντομα και μία ακόμα επιλογή που θα μπορεί κανείς να δηλώνει ότι «δεν του αρέσει» ένα σχόλιο ή μία ανάρτηση.

«Νομίζω ότι οι χρήστες μας ζητούσαν για πολλά χρόνια το κουμπί "dislike"» είπε ο Ζούκερμπεργκ, ενώ τόνισε ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την ιστοσελίδα, καθώς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτή η επιλογή είναι έτοιμη και σε λίγο καιρό θα εφαρμοστεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το αρχικό περιβάλλον για το Facebook δεν επέτρεπε την ύπαρξη μιας τέτοιας επιλογής, γιατί δεν θα ήθελε να μοιάζει με κάτι σαν το Reddit όπου οι αναρτήσεις δέχονται θετικά και αρνητικά σχόλια.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για το Facebook. Και ίσως για μια ιστορική στιγμή για έναν δικτυωμένο πλανήτη που πλέον μπορεί να άγχεται όχι μόνο για πόσες συμπάθειες έχει ο κάθε χρήστης, αλλά και για πόσες αντιπάθειες.

Η εποχή της αθωότητας -αν υπήρξε ποτέ- του Facebook απέχει απέχει λίγες ημέρες και τελειώνει πολύ σύντομα με ένα κουμπί ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.