Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη έκπληξη του debate: Ο Κουτσούμπας απογαλακτίζει το ΚΚΕ από τη Ρωσία (βίντεο)

Η μεγαλύτερη είδηση που βγήκε από το debate των πολιτικών αρχηγών είναι η - για πρώτη φόρα - τόσο ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στη Ρωσία.

Ο γραμματέας του κόμματος, .....

Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Μαρίας Χούκλη ότι το κόμμα του αντιδρά υποτονικά στο θέμα της Ουκρανίας και του εμπάργκο, χωρίς να αναφερθεί στην ουσία και χωρίς, φυσικά, να καταδικάσει τη Ρωσία, προχώρησε σε μια τοποθέτηση - έκπληξη, που παράλληλα εξυπηρετεί και τις στρατηγικές του προεκλογικές επιλογές απέναντι στη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη καπιταλιστική δύναμη σήμερα. Δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ένωση πριν. Και όσοι έχουν τέτοιες αυταπάτες πρέπει γρήγορα να τις βγάλουν (σ.σ. από το μυαλό τους), γιατί κάνουν ζημιά στον ελληνικό λαό, στα συμφέροντα του λαού μας και της χώρας μας. Είναι μια μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Η Ρωσία δουλεύει για τα δικά της συμφέροντα για τα δικά της μονοπώλια και βεβαίως είναι αυταπάτη να λέμε ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα χωρίς να ζητήσει σκληρά ανταλλάγματα. Και γεωστρατηγικά και πολιτικά και οικονομικά».

Στο σημείο αυτό, προφανώς, υπάρχει ένα σχόλιο του κ. Λαφαζάνη που δεν ακούγεται και ο κ. Κουτσούμπας απαντά, προκαλώντας και την παρέμβαση του δημοσιογράφου - συντονιστή, Πάνου Χαρίτου που ζητά να μην υπάρχει διάλογος, με βάση την απόφαση της διακομματικής: «Αν στο debate μπορούσε να γίνει συζήτηση θα σας απαντούσα κύριε Λαφαζάνη. Έχετε σοβαρές ευθύνες...» (σ.σ. νέα παρέμβαση του κ. Λαφαζάνη που δεν καταγράφεται)

«... Μα μαζί ήσασταν στην κυβέρνηση με τον κύριο Τσίπρα μέχρι πριν 15 ημέρες. Μαζί κάνατε τα ταξίδια...».

ΣΧΟΛΙΟ
Η Ειδησάρα του Αιώνα!!!! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Στάλιν και του Λένιν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.