Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Και στο τέλος… χάνει η Ελλάδα!

Ακόμα μία ήττα για την Ελλάδα, αυτή τη φορά με 1-0 από τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Αφού είδαμε και αυτό, θα τα δούμε όλα σε αυτά τα καταραμένα προκριματικά του Euro 2016. Η πελατειακή σχέση που είχε δημιουργήσει η Ελλάδα απέναντι στη Φινλανδία, χάθηκε και αυτή με τους Σκανδιναβούς να περνάνε .......

νικηφόρα 1-0 από το «Γ. Καραϊσκάκης» κάνοντας μόλις μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Η ομάδα που την τελευταία δεκαετία δεν ήξερε πώς είναι να χάνει πλέον συνήθισε την ήττα. Μετά από επτά παιχνίδια παραμένει χωρίς νίκη απέναντι σε ομάδες που υπό άλλες συνθήκες θα επικρατούσε με χαρακτηριστική άνεση.

Δυστυχώς η Εθνική ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος έχει φύγει και για να επιστρέψει ίσως χρειαστούν αρκετά χρόνια. Όταν κάνεις τετραπλάσιες τελικές από την αντίπαλό σου και εντέλει χάνεις με 1-0, το μόνο σίγουρο είναι πως η αρνητική ενέργεια και η κακή ψυχολογία που υπάρχει δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Πλέον, μετά και τον επίσημο αποκλεισμό από το Euro 2016 θα πρέπει να περάσει όλη της την ενέργεια στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018. Αν μπορεί να σωθεί κάτι από την ομάδα της δόξας και των επιτυχιών, αυτό θα γίνει μόνο μέσω της παρουσίας στα τελικά της Ρωσίας.

Πολλά για το παιχνίδι δεν μπορούν να γραφτούν. Η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχνε να ελέγχει ολοκληρωτικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε την αστοχία της.

Όσο το γκολ δεν ερχόταν το άγχος μεγάλωνε με αποτέλεσμα μία αντεπίθεση της Φινλανδίας στο 75’ να φέρει και το γκολ από τον Πογιανάπαλο για να βυθίσει στην απογοήτευση ολόκληρο το ποδοσφαιρικό έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.