Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Χρωστάς στο Δημόσιο; Έρχεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και καταθέσεων!

Τη δυνατότητα να προχωρά σε κατασχέσεις με ένα e-mail βάζει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Οκτωβρίου, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προσωρινό καθεστώς αναστολής κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά όσους έχουν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές υψηλότερες των 70.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το ......

«Έθνος», η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται εντός 24 ωρών από την αποστολή του μηνύματος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εντός επτά ημερών τα ποσά θα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Λόγω και των capital controls το μόνο που μπορούν να κάνουν για να γλιτώσουν την κατάσχεση όσοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 70.000 ευρώ και έχουν καταθέσεις στις τράπεζες, είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Το νέο σχέδιο θα εκτυλίσσεται σε τρία βήματα:

1. Η ΓΓΔΕ θα στέλνει ηλεκτρονικά στις τράπεζες τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 70.000 ευρώ.

2. Οι τράπεζες υποχρεούνται να προβαίνουν αυθημερόν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη δέσμευση των χρημάτων που βρίσκονται ή κατατίθενται στους λογαριασμούς μέχρι του ύψους της οφειλής.

3. Μετά τη δέσμευση και εντός δύο ημερών ενημερώνεται για το ύψος του δεσμευθέντος ποσού η φορολογική διοίκηση, η οποία οφείλει να επιβάλει εντός πενθημέρου κατάσχεση, ειδάλλως το πιστωτικό ίδρυμα προβαίνει σε άρση της δέσμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.