Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ Ι.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση έλαβε τον Ιανουάριο του 2015, την ψήφο του Ελληνικού Λαού προκειμένου να διαπραγματευθεί, όπως είπε, μία επωφελή λύση στο ελληνικό πρόβλημα και μία νέα πορεία εξόδου από την κρίση για τον ελληνικό λαό.

5 μήνες μετά, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και η Κυβέρνηση προκάλεσε ρήξη και άρνηση συμφωνίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση απέδρασε από τις ευθύνες της διακυβέρνησης και μετέφερε στις πλάτες των πολιτών την αποτυχία της μέσω ενός .......

δημοψηφίσματος που συνυπογράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το οποίο πρέπει να διεξαχθεί σε λίγες μόνο ημέρες.

Ο ελληνικός Λαός καλείται να αποφασίσει επί ενός τεχνικού δημοσιονομικού κειμένου – που έχει εν τω μεταξύ αλλάξει - και η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ούτε ο απαραίτητος χρόνος υπάρχει για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο ούτε η κοινωνική ηρεμία που απαιτείται για τόσο σοβαρές αποφάσεις.

Τόσο ο Σύριζα όσο και οι ΑΝΕΛ, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, έχουν πυροδοτήσει εδώ και χρόνια ένα κλίμα έντονου κοινωνικού και πολιτικού διχασμού που το συνέχισαν ως συγκυβέρνηση.

Το δημοψήφισμα - όπως το προκάλεσε η Κυβέρνηση, μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο και μέσα στο εύφλεκτο κοινωνικό περιβάλλον και με την οικονομία σε εξαθλίωση – κινδυνεύει να επιφέρει έναν νέο επικίνδυνο διχασμό στην Ελλάδα.

Μπροστά σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνάμε, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της αταλάντευτης και ακλόνητης θέσης της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ - ΟΧΙ στη χρεοκοπία, ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια
ΝΑΙ στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. ΝΑΙ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στην αναδιάρθρωση του χρέους, στην έξοδο από την κρίση.
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις που μας οδηγούν έξω από το ευρώ, στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.
ΟΧΙ στην ταπείνωση του ελληνικού λαού στις ουρές της απόγνωσης.
ΟXI σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.
Η χώρα έχει ελπίδα θεσμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης εντός της ΕΕ. Το μέλλον της νέας γενιάς έχει προοπτική μόνο μέσα στην ΕΕ. Οι χιλιάδες νέοι που έχουν φύγει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν αναζητούν το δρόμο τους αλλού.

Η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες 27 χώρες έχουν την ανάγκη της ασπίδας ασφαλείας της ΕΕ, γι’αυτό αρνούμαστε την προοπτική της απομόνωσής μας στα Δυτικά Βαλκάνια ή σε ανιστόρητες συμμαχίες με χώρες που μόνο δικά τους στρατηγικά σχέδια εξυπηρετούν μέσω της Ελλάδας.

Είναι προτιμότερο ένα δύσκολο μέλλον με προοπτική μέσα στην Ευρώπη παρά ένα αβέβαιο μέλλον με κατεστραμμένο παρόν ως μόνη εγγύηση.


1 σχόλιο:

  1. Θα θυμίσουμε στην κ. Γιαννακοπούλου ότι ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ψήφο συνετέλεσε στην οικονομική εξαθλίωση του Ελληνα με το πρώτο μνημόνιο.
    Μην το ξεχνάτε αυτό αγαπητή κ. Γιαννακοπούλου. Δεν εχετε αεση αμαρτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.