Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Άλλο ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία

Άλυτος ο «γόρδιος δεσμός» της διαπραγμάτευσης - Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Mόνη ελπίδα οι επαφές των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Σαββατοκύριακο - Ανεπιβεβαίωτες ......

πληροφορίες κάνουν λόγο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα - «Η μπάλα είναι στο τερέν της Ελλάδας» είπαν τόσο ο Μοσκοβισί όσο και ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου.

Χωρίς να βγει «λευκός καπνός» ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ελληνικό ζήτημα, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κοινή γλώσσα μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.
Από τις Βρυξέλλες διαψεύδεται η είδηση ότι ο Βαρουφάκης κατέθεσε πρόταση 5 σελίδων, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι επί του πιεστηρίου υπάρχει η πληροφορία ότι την ερχόμενη Δευτέρα ενδέχεται να διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, αν και επίσημα δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.
O Nτάισελμπλουμ αμέσως μετά, στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μη συμφωνία.
«Η πρόοδος είναι πολύ μικρή, τα νέα μέτρα είναι πολύ λίγα για να χαρακτηριστούν σοβαρά» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρόσθεσε ότι «Στείλαμε ένα μήνυμα στις ελληνικές αρχές ότι είναι δικό τους θέμα να εργαστούν με τους θεσμούς. Όμως υπάρχει ακόμα περιθώριο για συμφωνία» μέχρι το τέλος του μήνα.
«Οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν. Ο χρόνος τελειώνει.

Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα. Υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ.
Πιερ Μοσκοβισί: «Συζητήσαμε με ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει σταθερότητα και ανάπτυξη, αλλά η χώρα θα πρέπει να είναι αφοσιωμένη και προσηλωμένη στη ζώνη του ευρώ. Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική πλευρά». Και ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου και η μπάλα όπως είπε είναι στο τερέν της Ελλάδας.

Διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιούνκερ είναι έτοιμοι να δουλέψουν νύχτα-μέρα για να υπάρξει μια συμφωνία.

Παρακολουθείστε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με τα αποτελέσματα του Εurogroup

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.