Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δείτε το νέο Λογότυπο του Δήμου Τριφυλίας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγα λεπτά.

Το νέο λογότυπο που θα συνοδεύει κάθε ενέργεια του Δήμου Τριφυλίας παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.
Το σχέδιο προέκυψε ......

μετά από διαγωνισμό που είχε κάνει ο Δήμος Τριφυλίας και οι ενδιαφερόμενοι θα έστελναν τα σχέδια τους για να παρουσιαστούν στους Δημοτικούς συμβούλους προς έγκριση.

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το λογότυπο του δήμου που εγκρίθηκε για να χρησιμοποιηθεί στον Δήμο είναι του Νικόλαου Νικολόπουλου φοιτητή νομικής και της Πορφυλένιας Κανελλοπούλου κόρη του Δημοτικού Συμβούλου Τριφυλίας Ζαχαρία Κανελλόπουλου και πλέον θα αποτελεί την "σφραγίδα" του Δήμου.

Πρόκειται για έναν Θυρεό, ανάμεσα σε δυο στον κλαδιά ελιάς στο οποίο επάνω αριστερά απεικονίζεται μια γλαύκα (κουκουβάγια που συμβολίζει την Σοφία και την γνώση), επάνω Δεξιά τον Ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, κάτω αριστερά μια Ελιά που συμβολίζει τον τεράστιο Ελαιώνα από τον οποίο βγαίνει το extra παρθλενο Ελαιόλαδο προϊόν που παράγει η Τριφυλία, και η τέταρτη απεικόνιση είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας η Νέδα.



1 σχόλιο:

  1. Να συμπληρώσω ότι η γλαύκα είναι βέβαια το σύμβολο της σοφίας αλλά η συγκεκριμένη είναι εύρημα από τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς και χρονολογείτε στα -1600. Σύμφωνα με τον ανασκαφέα Σ. Μαρινάτο πιθανότατα ήταν σύμβολο της εξουσίας των Νειλήδων δηλαδή του βασιλείου Νέστορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.