Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλει την ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας για εμπολοκή της στην επιλογή ασθενών

Ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατάπληκτος παρακολουθεί τελευταία να “ξεδιπλώνεται” εκδήλωση προληπτικής Ιατρικής απευθυνόμενη σε άπορους και βασισμένη σε γραμματειακή υποστήριξη από την ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, μέσω του ιδιωτικού τηλεφώνου του κυρίου Σαμαρά.

Η εκδήλωση αυτή .....

έχει εξασφαλίσει την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Ο Σύλλογος δηλώνει εξ αρχής ότι κάθε προσπάθεια να ανακουφιστεί ο πόνος ενός αξιοπρεπούς λαού που δοκιμάζεται από την κρίση, που προκάλεσαν τα μνημόνια και επιδείνωσαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και που δυστυχώς ακόμα δεν έχουν αναταχτεί, είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να βασίζεται στην άδολη αλληλεγγύη και να μην παράγει κανένα όφελος για κανέναν, παρά μόνο για τους δικαιούχους.

Στο πνεύμα αυτό, ο ΣΦΔΙΚΑΛ δεν μπορεί να μην καταδικάσει την εμπλοκή της ΝΟΔΕ της ΝΔ ως “γραμματείας” για την επιλογή ασθενών.

Δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι η εκδήλωση, όπως έχει διοργανωθεί, σκοπεύει εξόφθαλμα να παράγει ανήθικο πολιτικό όφελος για την ΝΔ εις βάρος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και εις βάρος της έννοιας της αληθινής Αλληλεγγύης.

Δεν μπορεί να μην ερωτήσει τους φορείς που έδωσαν την αιγίδα τους και συμμετέχουν, αν γνωρίζουν τα παραπάνω, και παρά ταύτα συμφωνούν με την πρακτική της οργάνωσης και συνεχίζουν να στηρίζουν με το κύρος τους την ημερίδα.

Δεν μπορεί να αποφύγει να σκεφτεί ότι τέτοιες ενέργειες, βασισμένες σε υστερόβουλα σκεπτικά και χωριστικές πρακτικές, μπορεί να θέσουν σε διλημματική υπονόμευση τις υπάρχουσες δομές Αλληλεγγύης, και να εκθέσουν σε κίνδυνο τελείας έλλειψης υποστήριξης αυτούς που εξακολουθούν να έχουν ανάγκες.

Ο Σύλλογος θα έδινε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και σε κείνους που έδωσαν αιγίδα, αν τα ραντεβού δεν τα έκλεινε ο κ. Σαμαράς ή έστω η ΝΟΔΕ της ΝΔ.

Από την μεριά του δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με το δίκτυο των γιατρών και των εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν στους άπορους ασθενείς μια ανάσα, χωρίς να δημιουργούνται υποχρεώσεις, μακριά από κομματικές λογικές και υστερόβουλες πρακτικές και παράλληλα να συνεχίσει τον αγώνα του για να εξασφαλιστούν σε όλους τους πολίτες, ως κοινωνικό δικαίωμα, ασφαλείς, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίας υγείας.

ΣΧΟΛΙΟ
ΑΝ πράγματι ισχύει το καταγγελλόμενο γεγονός, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να εμπλέκεται η ΝΟΔΕ για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη για την ΝΔ και για οποιοδήποτε πολιτικό φορέα.
Κ. Μαντά, ισχύει κάτι τέτοιο? Τι έχετε αν απαντήσετε στην καταγγελία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.