Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να αντέξετε την ζέστη

Για να καταφέρετε να ξεπεράσετε τη ζέστη πρέπει να πάρετε κάποιες προφυλάξεις και να γνωρίζετε τα σημάδια της αφυδάτωσης.

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κλιματική αλλαγή όπως είναι και η ζέστη. Στην περίπτωση όμως δεν διαρκεί πολύ και έχει πρόσβαση σε νερό. Αυτό δεν ισχύει για μωρά, εγκύους, ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες συμβουλές...

Ένας δροσερός χώρος: χρειάζεται να περνάτε ορισμένες ώρες τις ημέρας σε ένα χώρο αρκετά δροσερό, αν αυτό δεν μπορεί να είναι το σπίτι σας μπορεί να είναι ένας κινηματογράφος ή κάποιο εμπορικό. Αν νιώθετε κόπωση πιθανώς οφείλεται στη ζέστη που είναι σημάδι αφυδάτωσης.

Προστατέψτε το σπίτι σας: πρέπει το σπίτι να διατηρείται δροσερό. Τα παράθυρα μπορούν να είναι ανοιχτά μετά την δύση του ηλίου που η ζέστη έχει πέσει. Οι τέντες ακόμα είναι ικανές να κρατήσουν την ζέστη και να διατηρήσουν το σπίτι δροσερό.

Προσοχή στο χρώμα των ούρων: αν τα ούρα σας έχουν κίτρινο απαλό χρώμα είναι φυσιολογικό. Αν είναι πιο σκούρα αυτό είναι σημάδι αρχής της αφυδάτωσης. Αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν καταναλώνετε πολύ νερό είτε ότι ιδρώνετε πολύ. Η έκκριση ιδρώτα είναι διαδικασία του οργανισμού για να διατηρήσει σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος καθώς αποβάλει και τις τοξίνες. Η υπερβολική όμως έκκριση σημαίνει ότι ο οργανισμός αδυνατεί να κρατήσει νερό για να το χρησιμοποιήσει στην αποβολή των ούρων.

Να πίνετε συχνά: πρέπει να πίνετε πολύ νερό και χυμούς φρούτων. Να αποφεύγετε το αλκοόλ, τα ποτά με ζάχαρη και τον καφέ.

Μην κάνετε υπερβολές: όταν έχει ζέστη αποφύγετε την φυσική δραστηριότητα, να φοράτε λεπτά και φωτεινά ρούχα και να δροσίζεστε συχνά με ντουζ ή να κάθεστε σε σκιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.