Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σφαλιάρα απο Κωνσταντοπούλου σε Στουρνάρα. Του επέστρεψε την έκθεση ως “απαράδεκτη”

Στην πρωτοφανή κίνηση να επιστρέψει την ενδιάμεση έκθεση της νομισματικής πολιτικής 2014- 2015, ως “απαράδεκτη” προχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

“Πρόκειται για .....

απαράδεκτη ενέργεια, απόπειρα παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου”, σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής από το βήμα της επιτροπής αλήθειας του χρέους.

Κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι «χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς της Βουλή, σήμερα στις 10.40 σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία αυτή. Την έκθεση νομισματικής πολιτικής 2014-2015. Και προβαίνει σε σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις που αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται».

«Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο», είπε και συνέχισε «πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, απόπειρα παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου».

Τέλος, άφησε αιχμές και για την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στο Δ.Σ της ΕΚΤ διαμηνύοντας ότι η Βουλή θα ζητήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια στάση τηρεί και ποιες απόψεις εκφράζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκεί.

Υστερόγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.