Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι Βρυξέλλες μέσα σε 50 λεπτά απέρριψαν τη νέα πρόταση της Αθήνας

Τεντώνουν ακόμα περισσότερο το σχοινί οι Γερμανοί τοκογλύφοι.

Απορριπτική φαίνεται να είναι η συμπληρωματική πρόταση που υπέβαλε η Αθήνα προς τις Βρυξέλλες που αφορούσαν διορθώσεις του ΦΠΑ στην ενέργεια, Αλλαγλες στο ΕΚΑΣ και πως θα αντικατασταθεί, καθώς και προτάσεις για το Οικονομικό κενό.

Τα ξένα ειδησεογραφικά ....

πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις αξιωματούχων που λένε ότι η νέα ελληνική πρόταση που κατατέθηκε δεν είναι «αξιόπιστη»
Οι νέες προτάσεις που υπέβαλε την Τρίτη προς τους δανειστές της η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Νωρίτερα, πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων επτά σελίδων -οι τρεις είναι προτάσεις για τα δημοσιονομικά και οι υπόλοιπες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών- προς τους δανειστές της με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ καθώς και τη συνδρομή του ESM για να πληρώσει τα ομόλογα της EKT.

Το δημοσίευμα σημείωνε πως οι πιστωτές ήταν στη διαδικασία της εξέτασης των αντιπροτάσεων της Αθήνας, οι οποίες έρχονται δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «διαμαρτυρήθηκε» ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε υποβάλει ακόμη τις της προτάσεις της στο σχέδιο των πιστωτών.

Την είδηση της υποβολής της νέας πρότασης της Αθήνας επιβεβαίωσε και Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και πως το εξετάζει, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το περιεχόμενό του.

Το τηλεγράφημα του AFP ανέφερε ακόμη ότι δύο απεσταλμένοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας από τους οποίους είναι ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκονται από χθες στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσουν «τα περιθώρια» διαπραγμάτευσης εν όψει ενδεχόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές.

Μάλιστα, πληροφορίες τόνιζαν πως έπειτα και από τις νέες εξελίξεις, αναμένεται να συγκληθεί σήμερα το απόγευμα το Brussels Group, ενώ πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να έχει μια νέα συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά το χθεσινό ραντεβού των κ.κ. Παπά και Τσακαλώτου.

Νωρίτερα, το protothema.gr μετέδιδε ότι τις τελευταίες ώρες ήταν σε εξέλιξη πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με σκοπό την κατάθεση της εναλλακτική πρόταση από την Αθήνα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.