Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Γαργαλιάνοι: Με χοντρό σύρμα έκοψε τον λαιμό της σκυλίτσας [ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ]

Στον κτηνίατρο του Γιάννη Μαρκόπουλο στην Κυπαρισσία μεταφέρθηκε η σκυλίτσα που περιφερόταν για καιρό στους Γαργαλιάνους με τον λαιμό της κομμένο από το χοντρό σύρμα που κάποιος άθλιος άνθρωπος είχε σφίξει γύρω από τον σβέρκο της.

Το ζώο περιφερόταν ......

εξαθλιωμένο, σάπιζε στην κυριολεξία ζωντανή καθώς η θηλιά από το χοντρό σύρμα είχε κόψει τον λαιμό της. Ο συρμάτινος κόμπος είχε μπει μέσα στον σβέρκο της, είχε φράξει την αναπνευστική οδό, είχε κόψει την τραχεία και το ζώο ίσα ανέπνεε από μια τρύπα.


Ευθανάτωσαν το ζώο για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του.

Οι τρύπες που είχαν δημιουργηθεί στον λαιμό στην τραχεία και η μόλυνση του τραύματος σύμφωνα με τον κτηνίατρο ήταν βλάβες ανεπανόρθωτες και για να απαλλάξουν το ζώο από το μαρτύριο του του ευθανάτωσαν.

Η ακτινογραφία από το σύρμα πού είναι χωμένο στον φάρυγγα της σκυλίτσας είναι αδιάψευστος μάρτυρας του μαρτυρίου που βίωσε για καιρό και την έβγαλαν αφού είχαν αφαιρέσει το υπόλοιπο χοντρό σύρμα περιμετρικά του σβέρκου της. Όμως αυτός ο συρμάτινος κόμπος είχε σφηνώσει μέσα στον λαιμό του σκυλίτσας και ήταν αδύνατο να το αφαιρέσουν.


Η ακτινογραφία δείχνει τον συρμάτινο κόμπο μέσα στον λαιμό του ζώου.

Δυστυχώς ο Δημήτρης φιλόζωος της περιοχής, που κατάφερε χθες να πιάσει το ζώο, και σε συνεργασία με την Βάσια Γκότση, που μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας, βρήκαν και μετέφεραν το ζώο στον γιατρό όταν ήταν πια αργά για τη σωτηρία του.

Ο κτηνίατρος στην γνωμάτευση του μετά την φροντίδα του ζώο αναφέρει: «Yπήρχε στην περιοχή του τραχήλου περισφιγμένο χονδρό σύρμα, το οποίο είχε εισχωρήσει περιμετρικά στους μαλακούς ιστούς (με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την μόλυνση των γύρω ιστών).


Εξαθλιωμένο το ζώο.

Στη θέση του κρικοειδή χόνδρου το σύρμα είχε διατρυπήσει τις σχετικές ανατομικές δομές με αιποτέλεσμα (σε συνδυασμό και με την παλαιότητα του τραύματος) να υπάρχει έμφραξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Έτσι το ζώο ανέπνεε διαμέσου οπής στην παραπάνω περιοχή. Λόγω της σοβαρότητας και της χρονιότητας του τραύματος στην περιοχή του φάρυγγα δε θα ήταν δυνατή στο μέλλον η αποκατάσταση της ανώτερης αναπνευστικής οδού».


Το ζώο ανέπνεε από την τρύπα που είχε ανοίξει στην τραχεία καθώς ο συρμάτινος κόμπος μέσα στον λαιμό του είχε φράξει την αναπνευστική οδό.

H κα Γκότση που μίλησε στο www.zoosos.gr και έρχεται πολύ συχνά αντιμέτωπη με τέτοια περιστατικά κακοποίησης ήταν συντετριμμένη. Διερωτήθηκε πόσοι έβλεπαν αυτό το ζώο να αργοπεθαίνει, να σαπίζει και δεν έκαναν τίποτα για να το σώσουν.

www.zoosos.gr


1 σχόλιο:

  1. Μόλις μας ήρθε η πληροφορία ότι η υπόθεση με την σκυλίτσα αυτήν στους Γαργαλιάνους είναι γνωστή από τον Γενάρη.
    Αλλά κάποιοι φιλόζωοι..........
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.