Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Φιλιατρά: Ικανοποίηση Σαμαρά για την πορεία κατασκευής του Φιλιατρινού Φράγματος [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + VIDEO ]


Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαρ'άς.
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο φράγμα περίπου στην μία το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώγτη Κατσίβελα και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Παναγιώτη Τσίγγανο, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ Ελένη. Αλειφέρη.
Το παρών έδωσαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ......

μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Τριφυλίας με τον πρόεδρο του τον Κ. Γιώργο Φωτεινό, καθώς και ο Πολιτευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.
Ο κ. Σαμαράς έτυχε θερμής υποδοχής, και από επιστήθιους φίλους του που βρέθηκαν στον χώρο για να τον καλωσορίσουν.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της αναδόχου εταιρίας κ. Καψάσκη για την πορεία του έργου λέγοντας του ότι βρισκόμαστε στο 90% της κατασκευής του έργου και με την προϋπόθεση της συνέχισης της χρηματοδότησης θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου θα μπορέσει να έχει κλείσει και να αρχίσει να μαζεύει νερό το φράγμα.
Εχει δυνατότητα να συγκρατήσει 8 εκατομμύρια κυβικά νερό και το νερό θα χρησιμοποιηθεί για άρδευση του κάμπου των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας 30 χιλιάδων στρεμμάτων περίπου.
Παράλληλα τόνισε ο κ. Καψάσκης περιλαμβάνεται μια παραλλαγή του Δρόμου Φιλιατρών - Χιστιανούπολης ο οποίος θα περνά ακριβώς πάνω από το φράγμ

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Καψάσκη ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα αλλάξει την μοίρα του τόπου αυτό το έργο και επεσήμανε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουριστικά με Αθλητισμό κλπ.

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε και από τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασλευόπουλο ότι η περιοχή είναι η τρίτη σε έκταση θερμοκηπιακή κάλυψη της χώρας, με α΄ριστης ποιότητας βρόχινο νερό.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι χρειάζονται τέτοιες παρεμβάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγή και την ποιότητα της

Σε δήλωση του ο κ. Σαμαράς, είπε ότι το Φιλιατρινό φράγμα είναι έργο ζωής για όλη την περιοχή το οποίο θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου και θα αρδεύσει περί τα 30 χιλιάδες στρέμματα. θα δώσει στον αγρότη καλύτερο προϊόν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός σε εποχές οικονομικά δύσκολες, στήριξε το έργο με χρηματοδότηση και σήμεα τλο έργο, χάρις την δική του παρέμβαση βρίσκεται στα τελειώματα του για να μπορέσει να προσφέρει στην αγροτική Παραγωγή.

Δείτε slide Show και Video από την επίσκεψη του κ. Σαμαρα στο Φιλιατρινό φράγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.