Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ... ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Ακάθεκτη προχωρά η ελληνική κυβέρνηση στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας, ενώ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, στην είσπραξη του 20% φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Η απόφαση της .....

κυβέρνησης να «σπάσει» το κατεστημένο και να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό χάος που επικρατεί στην χώρα από το 1990, παίρνει πλέον σάρκα και οστά, αφού δύο αποφάσεις συμπεριλήφθηκαν στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που εστάλησαν από την Ελλάδα στους εταίρους, για την επίτευξη της συμφωνίας.
Συγκεκριμένα, στα φορολογικά μέτρα η κυβέρνηση συμπεριέλαβε την απόδοση του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων σε ποσοστό 20%, τον οποίο είχε ψηφίσει η ελληνική βουλή το 2010, αλλά δεν εφάρμοσε ποτέ, καθώς με συνεχόμενες ρυθμίσεις, οι καναλάρχες απολάμβαναν... εξαίρεσης, μέσω της αναβολής είσπραξης των σχετικών εσόδων.

Από την 1 Ιανουαρίου 2015 ο φόρος αυτός έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση που έβαζε... πλάτη στους καναλάρχες, διαλύοντας την ίδια στιγμή τον κοινωνικό ιστό της χώρας, δεν πρόλαβε να περάσει νέα αναστολή, αφού προέκυψαν οι πρόωρες εκλογές.
Τα έσοδα που προβλέπει για το 2015 η κυβέρνηση έχουν προϋπολογιστεί από 50 έως 70 εκατομμύρια ευρώ και η είσπραξής τους ξεκινά τον Ιούνιο.
Σε ό,τι αφορά στις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση καθόρισε το ποσό που υπολογίζει να εισπράξει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντός του 2015, στα 350 με 380 εκατομμύρια ευρώ. Και ως χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού τέθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2015, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα μέχρι το τέλος του Μάη.

Είναι σαφές ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να πληρώσουν οι καναλάρχες, ένα μόνο μέρος από όσα τους αναλογούν για να νομιμοποιήσουν τα παράνομα κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς που κατέχουν με καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης και από το 1990 εκπέμπουν στις εθνικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να διεκδικήσει και τα αναδρομικά των 25 ετών που έχουν κάνει... φτερά από τα κρατικά ταμεία.
Τη στιγμή της κατάρρευσης της χώρας, τη στιγμή της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, οι ολιγάρχες των Media «θησαύριζαν» με τις... πλάτες των διαπλεκόμενων κυβερνήσεων.

Αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί προς όφελος του ελληνικού λαού που επιζητά χρόνια τώρα την παραδειγματική τιμωρία όσων «συντηρούσαν» με θαλασσοδάνεια και χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις τα χρεοκοπημένα κανάλια για να... ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους.
Η μέχρι τέλους μάχη του Αλέξη Τσίπρα με τη διαπλοκή είναι ο μόνος δρόμος...
Η φορολόγησή των καναλιών και ο διαγωνισμός της αδειοδότησης πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Η πλήρης «κάθαρση» στον τρόπο δανειοδότησης, παρά το... απόρρητο και τα εμπόδια που θα συνεχίσει να βάζει η Τράπεζα της Ελλάδας, πρέπει να αποτελέσει τη «σημαία» της νέας κυβέρνησης, αφού ο λαός απαιτεί και πρέπει να μάθει, ποιοι, με ποια κριτήρια και ποιες εντολές μοίραζαν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στα κανάλια και τα μιντιακά συγκροτήματα της διαπλοκής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.