Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πανικό έχει προκαλέσει στην Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Marc!

Το πολιτικό σοκ που προκάλεσε στον χώρο της Κεντροδεξιάς η δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha, εύκολα το καταλαβαίνει κανείς.
Το ερώτημα είναι .....

πού θα οδηγηθούν οι εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον να είναι εξαιρετικά βαρύ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 45,4%, και η Νέα Δημοκρατία έχει κατρακυλήσει στο 18%. Η διαφορά του 27,4% είναι αυτή που σοκάρει, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν τέτοιο άνοιγμα της ψαλίδας, ανάμεσα στα δυο βασικά κόμματα εξουσίας της Ελλάδας, όποια κι αν ήταν αυτά κάθε φορά.

Τον Απρίλιο του 2010 για παράδειγμα, έξι μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, και λίγο πριν η Ελλάδα μπει στο Μνημόνιο, δημοσκόπηση της Public Issue έδειχνε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στο 46,5%, και τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά στο 30%.
Μια διαφορά μεγάλη και εκείνη, της τάξεως όμως του 16,5%. Όχι του σοκαριστικού 27,4% που καταγράφεται σήμερα.

Ιστορικά άλλωστε στην Ελλάδα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είναι ζήτημα αν υπήρξε ποτέ δημοσκόπηση που να έδειχνε τη διαφορά των δυο κομμάτων που διεκδικούσαν την εξουσία άνω του 20%.

Ενώ, η δημοσκόπηση της Marc δείχνει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία να πλησιάζει το 30%.
Αδιανόητο και εκκωφαντικό, αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτω από 20%, και προσγειώνεται στο 18%.

Η απόλυτη δημοσκοπική συρρίκνωση, μόλις 3 εβδομάδες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.