Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Παρελθόν η "Νέα Ελλάδα" Η ηγεσία της Ν.Δ. εγκαταλείπει τα σχέδια για αλλαγή ονόματος

Στο χρονοντούλαπο της κομματικής ιστορίας της φαίνεται να βάζει η Νέα Δημοκρατία την ονομασία «Νέα Ελλάδα», με... απόφαση, μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το SECRET, ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, ενός εκ των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, του Μενέλαου Δασκαλάκη.

Ο λόγος για μια .....

απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, φορέα που είχε υπό την ευθύνη του μέχρι τις τελευταίες εκλογές ο κ. Δασκαλάκης ως γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου το όνομα «neaellada.gr» κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Cleverbank του κ. Δημήτρη Τζιώτη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, ενόψει των ευρωεκλογών, οπότε εμφανίστηκε η ιστοσελίδα neaellada.gr. Ο ντόρος ήταν μεγάλος, καθώς η σελίδα απηχούσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ο συγκεκριμένος όρος θεωρήθηκε «κλοπή» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού τον προμοτάριζε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ο συγκεκριμένος όρος (στο Διαδίκτυο) αποδείχθηκε ότι ανήκει στον κ. Τζιώτη, ο οποίος, ως επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισε προσωρινά το neaellada.gr στο τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανάγκες της προεκλογικής του καμπάνιας. Ωστόσο, πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση του «neaellada», στις 16 Μαΐου, το κόμμα του Ηλία Μακρόπουλου με την ονομασία «Νέα Ελλάδα» έσυρε την εταιρεία, την Cleverbank του κ. Τζιώτη, στα δικαστήρια, διεκδικώντας δικαιώματα για το συγκεκριμένο domain.


Το θέμα κλήθηκε να το διαχειριστεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία ήταν υπό την «ομπρέλα» των αρμοδιοτήτων του Μενέλαου Δασκαλάκη και ύστερα από αρκετό καιρό, στις 22 Ιανουαρίου 2015, αποφάνθηκε υπέρ του κ. Τζιώτη. Το αιτιολογικό ήταν ότι «δεδομένου ότι η εταιρεία Cleverbank A.E. έχει κατοχυρώσει ήδη από το έτος 2001 το όνομα του χώρου “neaellada”, έχει αποδοθεί σε αυτό μια οιονεί λειτουργία διακριτικού τίτλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.