Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η Λίστα Βαρουφάκη στους ευρωπαίους εταίρους

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης και του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Reuters.

Η λίστα περιλαμβάνει .....

επίσης δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε "κάθε τομέα" των δημοσίων δαπανών.
Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση "παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδοτηση - σε μια προφανη κινηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων όπως ζητούσαν προηγουμένως οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχολιάζει το Reuters.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Σύμφωνα το euro2day.gr, στο έγγραφο, το οποίο έχει δει το πρακτορείο Reuters, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστά γίνεται αναφορά σε δεσμεύσεις για:

* Συνενώσεις ασφαλιστικών ταμείων.

* Εξάλειψη κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης.

* Αναμόρφωση των μισθών στο δημόσιο τομέα χωρίς να κοπούν τα κατώτερα επίπεδα, με εξασφάλιση ότι το κονδύλι για τους μισθούς δεν θα αυξηθεί και ο έλεγχος των δαπανών σε κάθε τομέα του κράτους.

* Δέσμευση να μην σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα αναφέρεται ότι η Αθήνα θα σεβαστεί ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών και θα επανεξετάσει περιπτώσεις που δεν έχουν ξεκινήσει.

* Οι σκοποί και το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

* Η Ελλάδα θα ακολουθήσει νέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις που περιλαμβάνει την φιλοδοξία να αυξηθούν με τον καιρό οι κατώτατοι μισθοί.

* Η Ελλάδα επιβεβαιώνει το σχέδιο να προχωρήσει η μάχη ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, το οποίο δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

* Δεσμεύεται ότι θα έχει τράπεζες με υγιείς εμπορικές τραπεζικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.