Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Φιλιατρά: Ντυθείτε μασκαράδες και πάτε μέρος στο καρναβάλι των φούληδων

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει η προετοιμασία για το δέκατο τρίτο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ στα Φιλιατρά. Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει την τελευταία Κυριακή της αποκριάς στις 22 Φεβρουαρίου 2015, στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών στις 3:30 μμ. Θα συμμετέχουν καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις.

Την ευθύνη της οργάνωσης έχει η Δημοτική Ομάδα Φιλιατρών. Για .....

καλύτερο συντονισμό έχει δημιουργηθεί μια καρναβαλική επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παν. Φαρμάκη. Αποτελείται από τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Τσίγκανο Σταμάτη, των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Αραούζου Γιώτα, Καραμανλή Δώρα, Πανταζοπούλου Δώρα, του Γυμνασίου Γιάννη Στασινόπουλο και Λυκείου Σταυρούλα Παπαγεωργίου, του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργο Αλεξανδρόπουλο και από το μέλος του ΔΣ της «Εράνης» Γεωργία Ανδρώνη. Στην επιτροπή συμμετέχει και η κ. Παντελάκη Παρασκευή που είχε την ευθύνη του Καρναβαλιού τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ως υπεύθυνη επικοινωνίας.

Η επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση αλλά και να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ` αυτήν. Στις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθούν χρηματικά βραβεία. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών στις κυρίες Αλεξανδροπούλου Βίκυ (τηλ. 2761360023) και Κορωναίου Μπέτυ (τηλ. 2761360037).
Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ οικονομικά στηρίζεται από χορηγούς, συλλόγους και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα καλύψει τη δαπάνη των ηχητικών. Ο μεγάλος χορηγός αυτής της χρονιάς είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Για προσέλκυση επισκεπτών στα Φιλιατρά τη μέρα εκείνη, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά κοινού και καρναβαλιστών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σταμάτη Τσίγκανο στο τηλέφωνο 6974174278.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την επόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 με την αναβίωση του εθίμου της «ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ». Οι «ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΕΣ» θα συγκεντρωθούν στις 6:00 η ώρα το απόγευμα στον Άγιο Ανδρέα για να περιηγηθούν σε όλη την πόλη.
Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί θα γίνει το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. Το Σάββατο για τα παιδιά που θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία, και την Κυριακή για τους μεγάλους που θα συγκεντρωθούν στο Ρολόι. Οι τρεις αυτές εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης την Καθαρή Δευτέρα από τις 9:30 το πρωί, εφ όσον ο καιρός το επιτρέψει θα προσφέρει νηστήσιμα στους Χριαστιάνους και θα οργανώσει διαγωνισμό χαρταετού στο χώρο πάνω από τις βρύσες στο δρόμο για Μουζάκι,.

Ευχόμαστε σε όλους καλές απόκριες και σας προσκαλούμε στην πόλη μας να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.