Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Νέες οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς για την αρίθμηση συνταγών

Νέες οδηγίες για το θέμα της αρίθμησης των συνταγών φαρμάκων,δίνει ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιο του όπου αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να αριθμούν εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, τις συνταγές που έχουν εκτελέσει με αύξουσα συνεχή αρίθμηση μηνιαία και να τις καταχωρούν στο τέλος κάθε μήνα σε ειδικές καταστάσεις φυσικών ή μαγνητικών μέσων, τις οποίες θα υποβάλλουν στον Οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ με την εγκύκλιο του αναφέρει επίσης ότι η αρίθμηση των ......

συνταγών θα γίνεται στο μαγνητικό μέσο που διατηρείται στο φαρμακείο.

Σε περίπτωση χειρόγραφων συνταγών αυτές θα ηλεκτρονικοποιούνται και θα λαμβάνουν αύξουσα συνεχή αρίθμηση σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταχώριση και θα αριθμούνται χειρόγραφα με τον ίδιο αριθμό που λαμβάνουν από το μαγνητικό μέσο. (πχ. ηλεκτρονική συνταγή εκτελείται ηλεκτρονικά στις 5/6/2014 και λαμβάνει ηλεκτρονικά αριθμό πχ 23. Ακολούθως εμφανίζεται χειρόγραφη συνταγή, η οποία εκτελείται ηλεκτρονικά και λαμβάνει αρ. 24 και χειρόγραφα επί της συνταγής συμπληρώνεται ο αριθμός 24.)

Σε περίπτωση εκτέλεσης χειρόγραφων συνταγών που δεν δύνανται να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά (πχ συνταγές με γαληνικά σκευάσματα, εμβόλια απευαισθητοποίησης), καθώς και σε περίπτωση που δεν υποστηρίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου η αύξουσα συνεχής αρίθμηση του συνόλου των συνταγών, το σύνολο των συνταγών θα φέρει χειρόγραφη αύξουσα συνεχή αρίθμηση και η καταχώριση θα γίνεται σε χειρόγραφες ειδικές καταστάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.