Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΕΕ. Ηλεκτρονική θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς προσέλευση των ασφαλισμένων

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει, ότι δεν απαιτείται πλέον η προσέλευση των άμεσα ασφαλισμένων στις Υπηρεσίες του για ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας, η οποία στο εξής γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς την αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Προσέλευση απαιτείται .....

Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 & ώρα από 09:30 έως 14:30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

20-24 Oκτωβρίου Εβδομάδα δωρεάν μαστογραφίας και κλινικής εξέτασης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ως γνωστό η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει αναγνωρίσει τον μήνα Οκτώβριο κάθε έτους ως ο μήνας πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας όρισε το χρονικό διάστημα από 20-24 Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Δωρεάν Μαστογραφίας και Κλινικής Εξέτασης» για τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ........

Ανεστάλη η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Χώρας

Απόφαση αναστολής λειτουργίας του τελευταίου Αστυνομικού Σταθμού που υπήρχε στη Μεσσηνία, αυτού της Χώρας, υπέγραψε πριν από λίγο καιρό ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος σταθμός τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.

Όπως σημείωσε και .....

Κλήρωση πρωταθλήματος Β' Τοπικής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ 2014 - 2015

Στην Σπάρτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η Γιορτή του Μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην οποία βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Η εκδήλωση έλαβε ......

ΑΠΟΧΗ, έως ότου ξαναπούμε: «Καλημέρα Ελλάδα!...»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οκτώβριος του 2014, ξεχάστηκε η 79η ΔΕΘ και οι χιλιοειπωμένες υποσχέσεις από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση…
Οκτώβριος 2014 ξαφνιαστήκαμε με το απρόσμενο αίτημα «Ψήφου Εμπιστοσύνης» από την κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση η οποία, όπως συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια, την πήρε από τους «εξασφαλισμένους» 155…

Τώρα τα σενάρια ανθούν για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα ......

Φιλιατρά - Το νεοεκλεγέν συμβούλιο του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Νέο Διοικητικό συμβούλιο στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο προέκυψε μετά τις εκλογές που έγιναν στον θεατρικό Σύλλογο την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.
Των εκλογών προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΕΘ όπου έγινε ο απολογισμός (δράσεων και οικονομικό) της απερχόμενης διοίκησης για την διετία 2012-2014.

Η εξ αναβολής Γενική συνέλευση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών και στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. είχαμε τα εξής αποτελέσματα:.......

Αγωγή κατά του Δήμου Τριφυλίας για τιμολόγια

Αγωγή σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας για ανεξόφλητα τιμολόγια των ετών 2011 και 2012 έχει καταθέσει εταιρεία οικοδομικών υλικών στην Κυπαρισσία. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν και ο ορισμός δικηγόρου επί των αριθ. 236/2013 & 6/2014 αγωγών της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως είπε στο Σώμα η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και ......

Θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς ούτε ένα ευρώ πάγιο για τα κοινόχρηστα

Θα εξαιρούνται από τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που αφορούν στη θέρμανση όσοι έχουν τοποθετήσει σύστημα φυσικού αερίου αλλά και εκείνοι που πρόκειται να το κάνουν.

Αυτό προβλέπει η .....

Αλλάζει ο τρόπος που επιβάλλονται τα πρόστιμα για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Νομοθετική ρύθμιση με βελτιώσεις στον τρόπο επιβολής προστίμων για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία προκειμένου να αλλάξει εντελώς το μοντέλο επιβολής τους και πλέον οι χρηματικές κυρώσεις που θα επιβάλλονται να αφορούν την επιχείρηση στο σημείο που βρέθηκε η παράβαση και όχι το σύνολο της εταιρίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας ψάχνει τρόπους για να διορθώσει τη διάταξη ......

Η απογραφή στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ βγάζει «λαυράκια»

Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει τελικά γνωστό πόσοι αγρότες ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις δικαιούνται το επιδοτούμενο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος. Η απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η οποία ξεκίνησε στα μέσα της χρονιάς, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου, αν δεν δοθεί και άλλη παράταση. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι μόνο περίπου 50.000 από τους άνω των 200.000 αγροτών, έχουν απογραφεί.

Επιπλέον και εδώ είναι το ενδιαφέρον, με την έναρξη της διαδικασίας.......

Συμψηφισμός χρεών για τους αγρότες

Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ ύψους 730 εκ. ευρώ με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο – ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian Ciolos.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» με βάση τον σχεδιασμό η παρακράτηση των ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Οκτωβρίου 2014

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα