Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλιατρά: Παρελήφθησαν 13 Νέοι κάδοι σκουπιδιών - Από την Πέμπτη θα κλείσουν και λακούβες στην πόλη

13 ολοκαίνουργοι κάδοι παρελήφθησαν από την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών από τους συνολικά 32 κλάδους για όλη την Τριφυλία.
Η αγορά είχε γίνει με απευθείας ανάθεση από τον πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με απόφασή του στις 29/8/2014.

Οι 13 αυτοί κάδοι έχουν .......

Φιλιατρά: Νέο απορρηματοφόρο στην πόλη με 5μηνη μίσθωση

Ένα νέο απορριμματοφόρο με πεντάμηνη μίσθωση, ήρθε σήμερα στα Φιλιατρά από την Θεσσαλονίκη και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην συγκομιδή των σκουπιδιών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, η χωρητικότητα του είναι 150 με 180 ....

Ευρεία Σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα στον Δήμο Τριφυλίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον περιφερειάρχη κ . Πέτρο Τατούλη ,τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ Ελένη Αλειφέρη , Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, τον Δήμαρχο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο κ.Ιωάννη Αδρακτά , τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Κατσούλα , τ ο τ. περιφερειακό σύμβουλο κ . Γεώργιο Μπακούρο και υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο την ανάπτυξη της Τριφυλίας μέσω αξιοποίησης των πόρων από το κοινοτικό ταμείο , τόσο της λήγουσας όσο και ερχόμενης προγραμματικής περιόδου .

Καθορίστηκαν όλοι οι στόχοι και το σχέδιο υλοποίησης των έργων, .....

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής για τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» , συνιστάται στο Δήμο Τριφυλίας Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Μέλη της επιτροπής ορίζονται εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:

Περιφερειακή σφαλιάρα σε Νίκα: Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην μοναξιά που ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν ανάγκη από συναίνεση και βαθιά εθνική ενότητα, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας επιμένει να διχάζει επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τη θέση ενός δήθεν «Σωτήρα».

Για μία ακόμη φορά σήμερα ο κ. Νίκας χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο αναλώθηκε σε ύβρεις και προσβολές απέναντι σε θεσμικά όργανα της Αιρετής Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην μοναξιά που ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του.

Ο θεσμός της Αιρετής .....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-9-2014 ]

Παναγιώτης Φαρμάκης: "Οι πολίτες απλώς ζητούν καλύτερη καθημερινότητα"

Συνέντευξη στην Ελευθερία και τον Κώστα Μπούρα

"Οι πολίτες δεν ζητούν μεγάλα έργα, απλά μια καλύτερη καθημερινότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί πολυτέλεια" σημειώνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης.
Μιλά για τα προβλήματα της πόλης σε ύδρευση, αποχέτευση και καθαριότητα για την οποία υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις.....

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 30 Σεπτεμβρίου 1896. - Ιδρύθηκε η Κτηματική Αδελφότης Φιλιατρών

Σαν σήμερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 1896, ιδρύθηκε στα Φιλιατρά η πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση με οικονομικοκοινωνικούς σκοπούς που ονομάστηκε «Κτηματική Αδελφότης Φιλιατρών».
Βασικός σκοπός της ήταν η ηθική ανάπτυξη των μελών του σωματείου καθώς και η προστασία των υλικών τους συμφερόντων.

Ο σκοπός αυτός θα ....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Σεπτεμβρίου 2014

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα