Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.Ε. Φιλιατρών: Ανακοίνωση για τις γράνες

Αγαπητοί Συμπολίτες,

τις μέρες αυτές συνεργείο του Δήμου καθαρίζει την περιφερειακή τάφρο προκειμένου να προλάβουμε ενδεχόμενες άσχημες καιρικές συνθήκες.
Παρατηρείται όμως το .....

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους

Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δίνει τη δυνατότητα για τους επόμενους έξι μήνες σε ανέργους και ανασφάλιστους να κάνουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία.

Την Παρασκευή .....

Έρχονται τα ψηφιακά συμβόλαια για να μειωθεί η γραφειοκρατία

Ηλεκτρονικά θα γίνονται σε λίγο καιρό τα συμβόλαια αγοραπωλησίας και μεταβίβασης ακινήτων αφού αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ψηφιακών συμβολαίων.

Οι συμβολαιογράφοι, μέσω βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους, θα διαβιβάζουν στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων με χρήση ψηφιακής υπογραφής και έτσι θα εγγράφονται όλες οι μεταβιβάσεις των ακινήτων στο Κτηματολόγιο.
Ολα αυτά θα έχουν ως συνέπεια να περιοριστεί η γραφειοκρατία για .....

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2014

UPDATE
Δείτε εδώ τις ημερομηνίες

«Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015 επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεραστούν συγκεκριμένα προβλήματα που χρονίζουν. Έτσι θα δώσουμε στην αγροτιά την απαραίτητη δύναμη για να σηκώσει μεγάλο βάρος για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2014 (ΟΣΔΕ) θα γίνει σε δύο δόσεις η μία τον Οκτώβριο και η Δεύτερη τον Δεκέμβριο»

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στην ομιλία του στην Κοζάνη σε ημερίδα με θέμα τη νέα ΚΑΠ, κατά την οποία ενημέρωσε για 10 συν 1 προτεραιότητες που «τρέχει» το Υπουργείο αυτή την περίοδο.

Οι προτεραιότητες στις οποίες έγινε αναφορά είναι οι εξής:

Ποια κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών έχουν γίνει γνωστά

Την «έντιμη λύση», όπως είχε πει ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξακολουθεί να αναζητά το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών κι ενώ μεθαύριο, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στο πανεπιστήμιο.

Ο υπουργός Παιδείας .....

Άχρηστα τα κλεμμένα κινητά από την Παρασκευή

«Φρένο» στα κλεμμένα κινητά βάζει, από μεθαύριο Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιας και όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα ......

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ από την Παρασκευή 26-09 έως και την Τρίτη 30-9 Ο καιρός απο την Παρασκευή εως και την Τρίτη

Αναλυτικά ο καιρός:.....

Πιστοποιητικό του ΕΝΦΙΑ και για την αποδοχή κληρονομιάς!!!

Την αναγκαιότητα επισύναψης και του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στις συμβολαιογραφικές πράξεις αποδοχής κληρονιμιάς ανακοίνωσε το Υπουργείο οικονομικών σε τροποποίηση της απόφασης του και προβλέπεται ότι το πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης ακινήτου έχει πληρώσει όλους τους φόρους ακινήτων προ πενταετίας

Όπως αναφέρει η τροποποιημένη απόφαση του υπουργείου, η αρχική απόφαση ....

Εως 30/9 η προθεσμία για ένταξη σημείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ

Όπως υπενθυμίζεται από την ειδική γραμματεία υδάτων του ΥΠΕΚΑ η διαδικασία για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη, χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών.

Η σχετική αίτηση .....

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ Οκτωβρίου 2014

Την προτελευταία μέρα του μήνα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ οι συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-9-2014 ]

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2014