Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλιατρά: Το χειμερινό ωράριο και οι Διανυκτερεύσεις στα πρατήρια Βενζίνης της πόλης μας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων του Νομού Μεσσηνίας για το χρονικό διάστημα της χειμερινής περιόδου από 1-10-2014 έως 30-4-2015, ως κατωτέρω: .....

Κυπαρισσία: Ακρως ενδιαφέρουσα η 5η Επιστημονική ημερίδα για την νεφρική νόσο [ Video ]

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 5η επιστημονική ημερίδα για την "Λευκωματουρία ως προγνωστικός δείκτης νεφρικής νόσου" που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 σε γνωστό ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας και διοργανώθηκε από την Νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με διακεκριμένους ομιλητές.

Αν και λίγοι ......

Αυτή είναι η Ελλάδα: Εντυπωσιακό γράφημα δείχνει πόσοι πραγματικά είμαστε και από πού κρατάει η σκούφια μας

Πόσοι είμαστε; Ποιοι είμαστε; Με τι ασχολούμαστε; Ποιες είναι οι ρίζες μας; Αλλά και κάμποσα άλλα ευφάνταστα και άκρως χρηστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.

Με απλό και ευσύνοπτο τρόπο, ουσιαστικά, αυτό το infographic κάνει την ανατομία της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ακριβή πληθυσμό, τη διάρθρωσή του ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό και φτάνει μέχρι το πόσες ώρες περνάμε on line.

Δείτε το γράφημα που ακολουθεί.
κλίκ στην εικόνα και μετα ξανά κλίκ επάνω στην εικόνα.

Πώς θα γίνεται η μηνιαία πληρωμή εισφορών του ΟΑΕΕ

Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 2491/18-09-2014), η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα, για τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ Σύμφωνα με την απόφαση, από την 1η Μαρτίου του 2015, «οι εισφορές θα καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. κάθε μήνα, έως το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και .....

Στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά αλλά ο ΕΝΦΙΑ έμεινε ίδιος

Από την Παρασκευή που τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ ανέβηκαν απο την ΓΓΔΕ στο Taxisnet πολλοί υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων που ανέμεναν ότι ο φόρος θα αλλάξει προς τα κάτω τελικά δεν παρατήρησαν κάποια αλλαγή με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει για ακόμη μια φορά το συναίσθημα της αγανάκτησης αφού οι εν λόγω φορολογούμενοι νόμιζαν ότι πάλι έγινε λάθος στα εκκαθαριστικά.

Αυτή την φορά όμως τους περίμενε χειρότερη έκπληξη. Συγκεκριμένα ......

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στην κινητοποίηση ......

Ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του OAEE

Την 1η Μαρτίου 2015 αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον OAEE, από διμηνιαίες που είναι σήμερα ενώ τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται και ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο.
Ετσι οι ασφαλισμένοι του ....

Tο γράμμα του 58χρονου καθηγητή που αυτοκτόνησε στην Λέσβο

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας καθηγητής από τη Σάμο, πέφτοντας την Παρασκευή από το Κάστρο του Μολύβου...

Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας

Διορθώθηκε ο ΕΝΦΙΑ αλλά απο του χρόνου νέος φόρος

Tα λάθη άρχισαν να διορθώνονται. Σε περίπου 800.000 φορολογουμένους με δικαιώματα σε 1,1 εκατομμύρια ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, τα νέα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ έχουν μειώσεις φόρου έως και 98%. Οι πληγές που άνοιξε ο ΕΝΦΙΑ στην κυβέρνηση όμως δύσκολα θα κλείσουν και γι' αυτό ήδη άρχισε η επεξεργασία σεναρίων για την επόμενη ημέρα.

Το 2015 είτε ......

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Την Άνοιξη του 2015 έτοιμο το φράγμα στα Φιλιατρά

Την άνοιξη του 2014 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Αγοτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο Δελτίο τύπου του το υπουργείο επισημαίνει ότι το έργο κατασκευής βρίσκεται στο τελικό στάδιο δεδομένου ότι έχει ήδη εκτελεσθεί ποσοστό εργασιών της τάξης του 90%. Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνης εγκρίθηκε και η τροποποίηση της μελέτης στεγάνωσης του φράγματος.

Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει:

Φιλιατρά: Μετά από μερικά χρόνια, ξανατοποθετήθηκε ο στύλος φωτισμού στην πλατεία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

Πριν λίγα χρόνια ο Δήμος είχε αφαιρέσει ένα στύλο φωτισμού που υπήρχε στο σημείο ανάμεσα στις τρεις καφετέριες της πλατείας "Γαλαξίας", "Αρχαίον" και "Capriccio" γιατί είχε πάρει λίγη κλίση και ήταν επίφοβος να πέσει και να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο που θα καθόταν αμέριμνος σε κάποια από τις δυο καφετέριες.
Από εκείνη την αφαίρεση και μετά ουδείς από την Δημοτική αρχή Κόλλια ασχολήθηκε για την επανατοποθέτηση της με αποτέλεσμα επί χρόνια το σημείο εκεί να είναι σκοτεινό.

Πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ......

Φιλιατρά: Το εημερεύον φαρμακείκο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 22 Σεπτεμβρίου έως 28 Σεπτεμβρίου 2014 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκης Ξύγκας

Tηλ: 2761 0 33 560

Κιν. 697 76 92 544

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Σεπτεμβρίου 2014