Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζει το σύστημα εξετάσεων διπλώματος οδήγησης απο 1ης Νοεμβρίου

Νέο μηχανογραφικό σύστημα για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης των υποψηφίων οδηγών, εξεταστών και εκπαιδευτών δημιουργείται από 1ης Νοεμβριου 2014 στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η ......

Σκωτία: Νίκησαν η Δημοκρατία και η Λογική

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καθώς παγιώθηκαν και επισήμως σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2014 τα αποτελέσματα του Σκωτσέζικου Δημοψηφίσματος για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλεια οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολιτικοί αναλυτές σε όλο τον Πλανήτη και απλοί πολίτες αξιολογούν με το δικό τους τρόπο τα δεδομένα.
Το ΝΑΙ που εκπροσωπούσε.....

Α' Τοπική: 1η Αγωνιστική Σε ξεκίνημα με το δεξί προσβλέπει η Εράνη κόντρα στην Κυπαρισία.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ώρα 17:15

Στο Τριφυλιακό αυτό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής στην έδρα της η Εράνη Φιλιατρών με αντίπαλο τον Α.Ο Κυπαρισσίας, βάζει υψηλό στόχο με πίστη για την νίκη για τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προσθέτοντας στην οντότητα της .....

Συζήτησαν για θέματα της Τριφυλίας Κατσίβελας και Αλειφέρη.

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Η συνάντηση ....

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων καταρτιζομενων

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ και την εισαγωγή σπουδαστών για το β εξάμηνο του 2014 από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης .Τα ονόματα αναρτήθηκαν νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή και δίνονται οδηγίες για την εγγραφή των εισαχθέντων Οι επιτυχόντες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που απέκτησαν δικαίωμα εγγραφής, σύμφωνα με τις ονομαστικές καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί, παρακαλούνται να προσέλθουν απαραιτήτως από την Παρασκευή 19/9/2014 μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου 2014, στα αντίστοιχα Δημόσια ΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

Η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης της εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ ειδικά για τα: .......

Αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το επόμενο έτος


Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε από τη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Απαντώντας σε .....

Νέα γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ

Δεν έχουν τέλος οι γκάφες του υπουργείου Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ.
Χθες έγινε αντιληπτό ότι με τις διορθωτικές διατάξεις του ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός ότι είχε περιληφθεί σχετική διάταξη, αυτή δεν κάλυπτε την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων από το συμπληρωματικό φόρο, δηλαδή θα φορολογούνταν κανονικά σαν να .....

Έρχεται το ηλεκτρονικό κτηνιατρικό μητρώο

Σύσκεψη με εκπροσώπους χοιροτροφικών μονάδων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον υπουργό Γιώργο Καρασμάνη, με αντικείμενο την επίλυση μιας σειράς αιτημάτων και εκκρεμοτήτων που απασχολούν τον κλάδο συνολικά.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της Νέας Ομοσπονδίας ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2014