Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Χρηματοδότηση των δήμων για την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ

Ειδική οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε όλους της δήμους της χώρας από τα κονδύλια της Τεχνικής Βοήθειας προκειμένου να ωριμάσουν εγκαίρως έργα για ένταξή τους στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους ο .......

Τοποθέτηση Κουκούμη για το ΙΕΚ Τριφυλίας.

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών για τη στέγαση του Δημόσιου ΙΕΚ Τριφυλίας και τα σχετικά δημοσιεύματα των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι δε συμφωνήσαμε όλοι όσοι παρευρεθήκαμε σε αυτή τη σύσκεψη με τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, ότι η έδρα του ΙΕΚ πρέπει να είναι τα Φιλιατρά, χωρίς να παραγνωρίζω τα σοβαρά επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τη μεριά τους για να τεκμηριώσουν τη θέση τους αυτή.

Θεωρώ όμως ότι ......
\

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΕΚΘΕΣΗ με έργα των μαθητών του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ θα γίνει από τις 20/9/2014 ως τις 27/9/2014 στο κτίριο του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ οδός Ν. Καλαντζάκου 3 στην Κυπαρισσία. Τα έργα έγιναν υπό την καθοδήγηση του εικαστικού κ. Νίκου Ζαχαρίου.

Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και κεραμικής παιδιών και ενηλίκων. Στην κεραμική χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική γνωστή από τον 6ο π.Χ. αιώνα, οι έγχρωμοι πηλοί (μπαντανάδες). Παράλληλα με την έκθεση θα προβάλλεται μία ταινία αναδρομή στην εικαστική διαδρομή του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ από το 2008 μέχρι σήμερα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ....

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη

Διακοπή νερού θα γίνει αύριο το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 08:30 έως τις 14:00.

Η διακοπή θα .......

Μελέτη στερέωσης τουτ Κάστριυ Κυπαρισσίας από την 26η ΕΒΑ

Ύστερα από πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφορούν στην κατάρρευση τμήματος πύργου στο κάστρο της Κυπαρισσίας, η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού μετά από ανάλογα συμβάντα σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας, ανακοινώνει τα εξής:

Την 12η Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., ο εργατοτεχνίτης της .......

ΡΑΚΙ Τριφυλίας: Εξελέγη ο αντικαταστάτης του Θεοδωρακλόπουλου ο Νώντας Βουδούρης

Η Γενική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και αποφάσισε την αποδοχή της παραίτησης του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.
Η Γ.Σ. επικύρωσε .....

Ψήφισμα του Εμπορικού & Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την ίδρυση ΙΕΚ στα Φιλιατρά


ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15/9/2014

Το Δήμο Τριφυλίας δεν αποτελεί μόνο η πόλη της Κυπαρισσίας, ως έδρα του Δήμου. Ο <<Καλλικράτης>> συνένωσε μεγάλους Δήμους,οι οποίοι αξιώνουν ίση μεταχείριση με την έδρα.

Τα Φιλιατρά δικαιούνται και μπορούν να επαναλειτουργήσουν το .......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου 2014