Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Aνάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Εδώ και λίγες μέρες, μετά το αποτέλεσμα του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαβάζουμε πολλά και περίεργα,μέχρι…και αναλύσεις περί της χρησιμότητας ή μη του θεσμού της Περιφερειακής Αρχής, με εμφανή την πολεμική, από όσους δυσαρεστήθηκαν από το ηχηρό αποτέλεσμα των Πελοποννησίων και φυσικά, προσπάθεια μετάδοσης κλίματος αμφισβήτησης, στους πολίτες.

Ελπίζω να υπάρξει ......

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΤΑΡΟ

Δεν θα είχα λόγους να σχολιάσω την απάντηση του κ. Πλατάρου στη διαμαρτυρία των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ και θα προτιμούσα να τον αφήσω απερίσκεπτο στο έργο του που όπως ο ίδιος ομολογεί είναι η εξοικονόμηση πόρων και η εφαρμογή των διαφόρων ΚΥΑ που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, εάν δεν υποβίβαζε τη νοημοσύνη όλων μας η προσπάθειά του να εμφανίσει την απόφασή του για μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Γαργαλιάνων από το Σεπτέμβριο, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Χώρας ως ένα «λάθος….» που έγινε λόγω κακής εκτίμησης από την υπηρεσία του της χιλιομετρικής απόστασης από το Google Maps των κοινοτήτων Πύργου και Μουζακίου από τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα αντίστοιχα.

Τον πληροφορώ λοιπόν ότι εγώ μέτρησα στους ίδιους χάρτες Google Maps .....

Cosmote: Τροποποίηση της διάρκειας ισχύος του χρηματικού υπολοίπου καρτοκινητής

Ανακοινώνεται ότι από 26/06/2014 για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT'S UP, COSMOΚΑΡΤΑ, FROG, CIAO & Cosmote Internet On The Go με κάρτα, μειώνεται η διάρκεια ισχύος του χρηματικού υπολοίπου της σύνδεσης του συνδρομητή μετά από την αρχική ενεργοποίηση, εφόσον σε αυτή υπάρχει χρηματικό ποσό, ή από κάθε ανανέωση χρηματικού υπολοίπου , από 12 μήνες σε 6 μήνες.

Συγκεκριμένα, από την ως άνω ημερομηνία:.......

"ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ" LIVE ΣΤΟ PUERTO CLUB ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ

Αυτό το Σάββατο o αγαπημένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Γαλανός live στο Puerto Nightclub στην Μαραθούπολη για να μας διασκεδάσει αυτό το Σάββατο με ένα φοβερό πρόγραμμα που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!
Μερικές από τις επιτυχίες του που θα ακουστούν είναι: .....

O Πασχάλης απόψε στο "Yachting" στην Καλαμάτα. και αύριο Σάββατο στην Μαραθόπολη

Στην Καλαμάτα στο Cafe - Club "Yachting" θα κάνει απόψε την εμφάνιση του ο πασίγνωστος τραγουδιστής Πασχάλης μαζί με το συγκρότημα του όπου αναμένεται να ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους με τραγούδια της δεκαετίας 60 και 70.

Όσοι δεν μπορείτε ......

Εξαγωγικός πυρετός για τα καρπούζια Τριφυλίας

Έντονη εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάζει η εβδομάδα που διανύουμε για το «χρυσάφι» της Τριφυλίας που είναι το εύγεστο καρπούζι με μοναδική ονομασία, πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αλλά και μοναδική υφή με γεύση.

Οι εξαγωγές είναι σημαντικές σε χώρες της Ε.Ε. αλλά και σε νέες αγορές, όπως διαπιστώνουν γεωπόνοι και παραγωγοί.

Στην Τερψιθέα, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής........

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ OPEN [ 29-5-2014 ]

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγρότες για να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στην διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ώστε να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ στις εκμεταλλεύσεις τους βρίσκονται οι αγρότες όλης της χώρας. Μετά τις αντιδράσεις - που έπιασαν τελικά τόπο - για την προθεσμία του Μαΐου που έληγε στις 31-07, η πολιτεία έδωσε την πολυπόθητη παράταση η οποία «επισφραγίστηκε» και από ......

Οι πέντε μειώσεις φόρων που έρχονται – Ποιοι και πόσο θα κερδίσουν

Φορολογικά η εφετινή χρονιά είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Η λεγόμενη μεσαία τάξη στενάζει πληρώνοντας υπέρογκους φόρους ακόμη και για τον αέρα που αναπνέει. Η κυβέρνηση όμως μετά την κάλπη λέει ότι έλαβε το μήνυμα και έτσι ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες μείωση των φόρων και αλλαγής του κλίματος.

Έτσι, αν και όλα είναι .....

Νέα εγκύκλιος Θεοχάρη για τις φορολογικές δηλώσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης… ξαναχτύπησε με νέα εγκύκλιο- οδηγό για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων .

Σε αυτή διευκρινίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται .......

Χωρίς πρόστιμο οι δηλώσεις για το Ε9 μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο και το ΥΠΟΙΚ έδωσε έμμεση παράταση για την υποβολή του Ε9 μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, «λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα......

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Tετάρτη 04-06-2014 και ώρα 20:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας Διάταξης:

Το ΣτΕ αποφασίζει για την αντισυνταγματικότητα της περικοπής του εφάπαξ στο Δημόσιο – Τι λέει το Ταμείο Πρόνοιας

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα ή μη της περικοπής και μάλιστα αναδρομικά, του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Η σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ένα μεγάλο πακέτο προσφυγών ενάντια στις περικοπές του εφάπαξ, πραγματοποιήθηκε στις 9/5/2014.

Όπως τονίζει .....

Σχόλιο Σαράντου Κουκούμη με αφορμή το μήνυμα του Κ. Ανδρινόπουλου για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Δήμο Τριφυλίας

Ο κ Ανδρινόπουλος σε πρόσφατο μήνυμά του για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών αναφέρει πως η Λαϊκή Συσπείρωση με το άκυρο- λευκό που κάλεσε τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν έχει ευθύνη, γιατί η κοινωνία θα υποστεί την ίδια αυτοδιοικητική ομάδα (προφανώς εννοεί του Κ. Κατσίβελα) που η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορούσε συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια καλεί τη Λαϊκή συσπείρωση να αντιληφθεί οτι η ενασχόληση με τη τοπική διοίκηση “δεν είναι καπρίτσιο, αλλά σύνεση και ρεαλισμός”.

Αν ο κ. Ανδρινόπουλος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του να εκλεγεί ......

Τεράστια ζήτηση για τα νέα πιστοποιητικά των ΚΕΠ – Πόσες χιλιάδες έγγραφα έχουν εκδοθεί το τελευταίο δίμηνο (λίστα)

Πολύ μεγάλη ζήτηση παρατηρείται από τους πολίτες για τα νέα πιστοποιητικά που εκδίδουν τα ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το τελευταίο τρίμηνο, περίπου, από τις αρχές Μαρτίου, συνολικά σε όλη τη χώρα τα ΚΕΠ παρείχαν τα ακόλουθα έγγραφα: .......

Απάντηση στην Διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη συγχώνευση σχολικών μονάδων στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων

Απάντηση στην διαμαρτυρία (κλικ) που μας έστειλαν χθες οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της Δ.Ε Γαργαλιάνων σχετικά με την επιχειρούμενη συρρίκνωση των εκπαιδευτικών μονάδων έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιάννης Πλατάρος.

Ο κ. Πλατάρος .....

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-5-2014 ]

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαΐου 2014