Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΙΚΑ. Βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων για φορολογική χρήση

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει, ότι οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συντάξεων για το Οικονομικό Έτος 2014 (αποκτηθέντα εισοδήματα έτους 2013) των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ καθώς και των συνταξιούχων κατοίκων εξωτερικού, είναι ήδη διαθέσιμες στις......

Η ΧΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Στις εκλογές του Μαΐου το διακύβευμα για το Δήμο Τριφυλίας παραμένει τεράστιο για τις επόμενες γενιές. Αρκετοί εντοπίζουν το πρόβλημα που θα επικεντρωθεί ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων και σε ποια σημεία θα κριθεί. Συνήθως παραμένουμε θεατές......

Έργα ΕΣΠΑ του Δήμου Τριφυλίας κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν!!!


Έντονη ανησυχία μας προκάλεσε η υπ’ αρ. 1721/31.3.2014 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη με την οποία ανακαλούνται όλες οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου λόγω εξάντλησης πιστώσεων.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πρακτικά ότι όσα έργα δεν έχουν άδεια δημοπράτησης ή έστω απόφαση ένταξης δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν, επομένως θα στερηθούν από αναγκαίες υποδομές οι πολίτες της Τριφυλίας. Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών σε κείνους που πανηγύριζαν για τις επιδόσεις τους στην πρόοδο του ΕΣΠΑ, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθούν εγγυήσεις στους πολίτες της Τριφυλίας για τα κρίσιμα έργα όπως:,,,,,,,

Οι ευχές που μας στέλνετε: Γιώργος Μπακούρος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Οι ευχές που μας στέλνετε: ΜΕΣΚ (Κυπαρισσίας)

Οι ευχές που μας στέλνετε: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Οι ευχές που μας στέλνετε: Σωτήρης Παναγιωτόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πανελλήνιες 2014. Πρεμιέρα στις 28 Μαΐου με Νεοελληνική Γλώσσα

Την Τετάρτη 28 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εξεταζομένων, τους τελειόφοιτους των Γενικών Λυκείων θα τελειώσουν στις 12 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα ....

ΔΟY: Επιστρέφουν μισθούς και συντάξεις που κατέσχεσαν

Με αίτησή τους στην αρμόδια εφορία οφειλέτες του δημοσίου, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση μισθού ή σύνταξης κάτω των 1.500 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμες οφειλές χαμηλότερες των 500 ευρώ θα μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των ποσών αυτών.

Αυτό διευκρινίζεται....

Δεν πήρα Δώρο Πάσχα. Τι να κάνω;;;

Μέχρι την Μ. Τετάρτη, υποχρεούται ο εργοδότης να καταβάλλει στον εργαζόμενο το Δώρο Πάσχα. Ως γνωστόν προϋπόθεση καταβολής του Δώρου είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

Βάση υπολογισμού ......

Πώς θα πάρετε επίδομα από 500 έως 1.000 ευρώ – Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ειδική διαδικτυακή πύλη για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Όσοι υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος Απριλίου, αναμένεται να λάβουν το εφάπαξ επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, έως τις 10 Μαΐου.

Αυτό προέκυψε από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ......

Σημαντικές επιτυχίες στον στίβο για τον ΑΣ Τριφυλίας στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων -κορασίδων

Με έξι αθλητές συμμετείχε τη Μ.Δευτέρα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων -κορασίδων(ηλικίες 97-98) στην Τρίπολη ο Α.σ. Τριφυλίας.

Οι αθλητές- και ....

Οι ευχές που μας στέλνετε: Στάθης Ανδινόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Κουτσούνι LIVE Απόψε Βραδιά με Ελληνικό και ξένο ρόκ

Οι ευχές που μας στέλνετε: Βιβή Παντελάκη Πρόεδρος Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Φιλιατρά: Φίλοι Νίκου & Σωτήρη Λυμπερόπουλου vs Εράνη Φιλιατρών τη Μ. Παρασκευή

Φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην τωρινή ομάδα της Εράνης και ομάδα φίλων του Σωτήρη και του Νίκου Λυμπερόπουλου θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και ώρα 17:30 στο γήπεδο των Φιλιατρών.

Η διοίκηση του ....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Απριλίου 2014