Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Καταργείται η χορήγηση βεβαίωσης ηλεκτροδότησης ακινήτων

Καταργείται από 1-1-2014 η διαδικασία προσκόμισης στις Δ.Ο.Υ. δικαιολογητικών και στη συνέχεια χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων ηλεκτροδότησης σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Θα χορηγούνται βεβαιώσεις ηλεκτροδότησης ακινήτων μόνο σε οικοδομές/κατασκευές για τις οποίες προσκομίστηκαν στις Δ.Ο.Υ. οι τελικοί πίνακες οικοδομής μέχρι 31-12-2013 δεδομένου ότι είχαν εφαρμογή μέχρι τότε οι διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του ν. 2238/1994.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:......

Από τις 9 Μαϊου ΜΟΝΟ ψηφιακή τηλεόραση

Στις 9 Μαϊου 2014 η περιοχή μας θα περάσει στην ψηφιακή εποχή για την τηλεόραση καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Digital InFo TV το αναλογικό Switch off θα γίνει τα ξημερώματα (02:00) της Παρασκευής 9 Μαϊου στα κέντρα εκπομπής Αίνου, Πάτρας, Κορίνθου, Πύργου, Τρίπολης, Καλαμάτας και Σπάρτης, το allotment του Ναυπλίου!και πλέον οι δέκτες μας θα λαμβάνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ψηφιακό σήμα.

Θυμίζουμε ότι η περιοχή μας εξυπηρετείται τηλεοπτικά από τα κέντρα εκπομπής Αίνου Κεφαλονιάς και Φραγκαπήδημα Πύργου όπου σύμφωνα με την ΚΥΑ μαζί με τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου περνάνε στην ψηφιακή εποχή.

Συγκεκριμένα το περιοδικό Digital TV Info αναφέρει:......

Φιλιατρά: Νεκρή φάλαινα ξέβρασε η θάλασσα στην Αγία Kυριακή [ VIDEO ]

Ενα θαλάσσιο κήτος νεκρό αντίκρισαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Αγίας Κυριακής οι οποίοι παρατήρησαν ασυνήθιστη κίνηση πολλών γλάρων σε σημείο βόρεια του λιμανιού της Αγίας Κυριακής και παράλληλα κάτι μεγάλο να γυαλίζει απο μακρυά.

Ένας από αυτούς επισκέφθηκε το σημείο και αντίκρισε μια νεκρή φάλαινα περίπου 15 μέτρων την οποία η θάλασσα είχε ξεβράσει στα βράχια.

Το κήτος έφερε τρία κάθετα βαθειά χτυπήματα στο σώμα της πιθανόν από προπέλα μεγάλου πλοίου με τα εντόσθια της να επιπλέον στο νερό.

Φυσικά το συμβάν είναι άγνωστο πότε έγινε καθώς το κήτος .......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Φεβρουαρίου 2014