Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συλλήψεις σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ένας 28χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα – υπεραγορά διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Επίσης την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα βραδινές ώρες συνελήφθη, στην Κυπαρισσία, ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί αφαίρεσε καύσιμο (πετρέλαιο) από φορτηγό ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Φιλιατρά: Εκοψαν την πίτα τους στην Ένωση Φιλιατρινών γυναικών και το γλέντησαν δεόντως. [ VIDEO ]

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα έκοψε χθες την πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στα γραφεία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας της οποία φιλοξενείται.
Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του συλλόγου Γαία Κυπαρισσίας, η πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, η σύζυγος του Δημάρχου Τριφυλίας Αθηνά Κόλλια, μέλη και φίλες του συλλόγου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Ελένη Μακρή, στην.....

ΥΠΕΚΑ: Στήριξη της επιχειρηματικότητας με απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων

Με το νόμο 4014/2011 επανακαθορίστηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων και δραστηριοτήτων. Πάνω από 85.000.000 ευρώ το χρόνο, εκτιμάται ότι είναι το όφελος από τη μείωση των διοικητικών βαρών της οικονομίας, μέσα από την απλοποίηση των περιβαλλοντικών δανειοδοτήσεων που εφαρμόστηκε τη χρονιά που πέρασε.
Από αυτά, τα 49.000.000 αφορούν στον ιδιωτικό τομέα και τα .........

Aδ.Γεωργιάδης: Δεσμεύτηκε στους φαρμακοποιούς για μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης

Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, απέσπασαν οι φαρμακοποιοί ότι, δεν θα μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων και δεν θα απελευθερωθούν οι τιμές και τα σημεία πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις, ο ΠΦΣ καλεί τους κατά τόπους ......

Υπάρχει θέμα με τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ζήτημα φαίνεται πως έχει προκύψει με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να ψιθυρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ......

Το χθεσινοβραδινμό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 12-1-2014 ]

Δέκα υποψήφιοι Περιφερειάρχες χωρίς χρίσμα αλλά με στήριξη

Σε εκλογική τροχιά, ενόψει των δίδυμων εκλογών του Μαϊου, εισέρχεται εμφανώς πλέον η ΝΔ αφού άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς ήδη εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η προεργασία για τις ......

Aλαλούμ με το χαράτσι: Λάθη του υπουργείου, ταλαιπωρία πολιτών

Σε μπελάδες άνευ προηγουμένου φαίνεται πως μπαίνουν χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς έρχονται οι πρώτες καμπάνες από την εφορία για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι των προηγούμενων ετών.
Σύμφωνα με τα .......

Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας: Καμία ανησυχία για την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφορικά με την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, σας γνωρίζουμε ότι σε αυτά έχουν επιβληθεί περιβαλλοντικοί όροι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Οι όροι αυτοί έχουν εκδοθεί το 2012. Είναι οι πλέον αυστηροί που έχουν ......

Το Jelly Bean στο 59.1% των συσκευών Android

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις εκδόσεις του «Jelly Bean» κυριαρχούν και έτσι οι Android 4.1, Android 4.2 και Android 4.3 βρίσκονται στο 59.1% των συσκευών Android για το μήνα Δεκέμβριο. Παρατηρείται λοιπόν αύξηση 4.6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (54.5%, Νοέμβριος).

Πιο συγκεκριμένα, το .......

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Επίσημη παρουσίαση. [ VIDEO ]

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 θα τεθεί σε κυκλοφορία το τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα έχουν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν για μια ομαλή μετάβαση.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ θα αναγνωρίζεται εύκολα καθώς ........

Φιλιατρά: Το εφημερεύον φαρμακείο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 13 Ιανουαρίου 2014 έως και 19 Ιανουαρίου 2014 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33 560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανουαρίου 2014