Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας. Πως θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο.

Επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια η δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας ενώ ενδέχεται να υπάρξει και ένα επιπλέον κίνητρο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και να πληρώσουν «μερικώς» τα τέλη .
Την προαναγγελία αυτή ....

έκανε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης.

Για τα τέλη κυκλοφορίας ο κ.Μαυραγάνης ανέφερε ότι στη φορολογία του αυτοκινήτου προβλέφθηκε για πρώτη φορά το 2014 και σύντομα επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια τη δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας.

Δείτε εδώ πως και που θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας toy 2015

Εξετάζονται όμως και αλλαγές στο σύστημα αυτό ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την άρση ακινησίας περισσότερων οχημάτων και να αυξηθούν τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το νέο έτος το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πληρωμή τελών κυκλοφορίας όχι μόνο αναλογικά αλλά και ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορεί το όχημα και όχι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εαν υπάρξει αυτή η τροποποίηση στα κίνητρα που δίνει το ΥΠΟΙΚ για να θέσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων σε κυκλοφορία πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν να το κινήσουν θα μπορέσουν περισσότεροι να επωφεληθούν και να καταβάλουν έστω και για λίγους μήνες τα τέλη κυκλοφορίας παρά τόσες εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα να είναι παρκαρισμένα.

Το νέο κίνητρο αναμένεται να ανακοινωθεί απο το νέο έτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.