Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο απίστευτος εμπαιγμός του υπουργείου στους συνταξιούχους.

Αφορμή για το σημερινό μου σχόλιο, στάθηκε η χθεσινή μου συζήτηση με έναν συμπαθή ηλικιωμένο κύριο που μου εξέθεσε την απογοήτευση του, την αγανάκτηση του για τα τεράστια έξοδα που έχει ένας συνταξιούχος που παίρνει μια πενιχρή σύνταξη για να ζήσει υποτίθεται.
Μια μικρή ανάλυση .....

εξόδων που μου έκανε σε σχέση με τα όσα θα πάρει για σύνταξη, έβγαλε σαν υπόλοιπο το τεράστιο ποσό των τριάντα οκτώ (38) ευρώ για να περάσει ο άνθρωπος αυτός μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου που θα ξαναπληρωθεί.

Μπορεί το υπουργείο να έχει ανακοινώσει ότι οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, δεν μας είπε όμως ο Υπουργός πως θα περάσουν οι άνθρωποι αυτοί, οι περισσότεροι με πενιχρές συντάξεις των 400 και 500 ευρώ -για να μην πούμε και λιγότερα όπως συντάξεις ΟΓΑ- τις επόμενες 40 περίπου μέρες μέχρι την καταβολή της επόμενης σύνταξης.

O XXL υπουργός κ. Βρούτσης που παίρνει πάνω από 8.000 ως μισθό για τις "υπερπολύτιμες υπηρεσίες του", προφανώς και δεν σκέφτηκε ότι οι γιορτινές μέρες που έρχονται, τα έξοδα αυξάνονται, κατά πολύ, καθώς όλο και κάποιο χαρτζιλικάκι θα δώσουν στα εγγονάκια τους. Για να μην πούμε ότι τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος που σε αρκετές περιπτώσεις είναι τα 3/4 της σύνταξης και αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από την σύνταξη Δεκεμβρίου.
Για να μην αναφέρουμε και τον φόρο Βενιζέλου ΕΕΤΗΔΕ που από προσωρινός έγινε μόνιμος και το όνομα του μεταλλάχθηκε σε ΕΝΦΙΑ.
Στα όλα έξοδα δεν βάζουμε την ανάγκη για πετρέλαιο, και έξοδα καθημερινότητας, έξοδα για φάρμακα, έξοδα για φαγητό. ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ κ. XXL ΥΠΟΥΡΓΕ ΒΡΟΥΤΣΗ.

Το δώρο Χριστουγέννων που έπαιρνε ο κόσμος και κόπηκε με απαίτηση από την Τρόϊκα μπορούσε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα έξοδα.
Αλλα που να τα σκεφτεί αυτά τα πράγματα ένας Υπουργός που παντελονιάζει περί τα 8 χιλιάρικα ευρώ κάθε μήνα. Δεν ξέρω αν οι βουλευτές έχουν εξαιρεθεί από το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
Θα μου πείτε όπως μείωσαν στην φαντασία τους τους παχυλούς μισθούς τους μπορεί επίσης στην φαντασία τους να έκοψαν και στους ίδιους τα δώρα Αυτοί έχουν την πίτα, εκείνοι και το μαχαίρι και φυσικά το παχύ πορτοφόλι.
Με τι μυαλό να σκεφτείτε τους συνταξιούχους που τους καταντήσατε να παίρνουν από 300 (Σύνταξη ΟΓΑ) μέχρι και 600 με 700 ευρώ. σε άλλα ταμεία.

Καλό λοιπόν τα παραμυθάκι σας κ. Βρούτση με την πρόωρη καταβολή της σύνταξης. Αλλα ο εμπαιγμός που κάνετε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι αισχίστου είδους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.