Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Χαλάει ο καιρός. Έντονες καταιγίδες από την Παρασκευή

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με έντονες καταιγίδες σε όλη την χώρα που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.
Μέχρι την Παρασκευή πάντως η θερμοκρασία θα ανεβαίνει ενώ οι νότιοι άνεμοι θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικά η γενική πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Τετάρτη 05-11-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι τοπικά πιο πυκνές. Βροχές μικρής διαρκείας θα σημειωθούν στα δυτικά και την Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Πέμπτη 06-11-2014
Καιρός: ζεστός και υγρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά πιο πυκνές και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με
7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 07-11-2014
Καιρός: στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικοτερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 08-11-2014 και Κυριακή 09-11-2014
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα σταδιακά την Κυριακή θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα
ασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.