Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αλλάζει ο καιρός. Έντονα καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ: ....

Αύριο Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με νότιους ανέμους στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (07/11/2014) στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Το Σάββατο (08/11/2014) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα αυτά θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή (09/11/2014) στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.