Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης: «Υλοποιούμε έργα – αιτήματα δεκαετιών»

«Με την αποφασιστικότητά μας πετύχαμε να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του οδικού τμήματος Γαργαλιάνοι – Ρωμανός και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα,» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ανακοίνωσε ότι το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου....

τόνισε ότι «παραλάβαμε ένα έργο με τεράστιες δουλείες. Αν δεν υπήρχε η κινητικότητα της περιφερειακής αρχής το έργο ποτέ δεν θα γινόταν, αποτελώντας το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, και θα ήμασταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε 18 εκατομμύρια ευρώ πίσω στην Ε.Ε.».

Ο κ. Τατούλης σχολίασε επίσης σε έντονο ύφος την απόφαση της δικαιοσύνης περί καθορισμού τιμής μονάδος για τις απαλλοτριώσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το συνολικό ποσό των 17,6 εκατομμυρίων ευρώ που προσδιορίζει η απόφαση του δικαστηρίου ανταποκρίνεται σε τιμές Κολωνακίου και όχι της συγκεκριμένης περιοχής».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης με δριμύτητα σε όσους εγκαλούσαν μέχρι χθες την περιφερειακή αρχή για την εκτέλεση τέτοιων έργων, τη στιγμή που σε καμία άλλη περιφέρεια δεν εκτελούνται αντίστοιχα, αλλά και για την υπερδέσμευση πόρων, «τη στιγμή που συνεχώς εξασφαλίζουμε πόρους και εκτελούμε απρόσκοπτα έργα που μέχρι χτες αποτελούσαν αιτήματα δεκαετιών».

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε τέλος «την πολιτική επάρκεια και ωριμότητα της περιφερειακής αρχής και της παράταξης της πλειοψηφίας, απέναντι σε όσους τεχνηέντως παρουσιάζουν την πραγματική αγωνία των πολιτών, υιοθετώντας συντεχνιακές κατευθύνσεις, αφού την αποσυνδέουν από την ευθύνη της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

«Δεν σας ενδιαφέρει η υλοποίηση των έργων, απλά να εκφωνήσετε επικοινωνιακές κορώνες» απάντησε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «σε δύσκολους καιρούς εξασφαλίζουμε την καταβολή της αποζημίωσης των δικαιούχων και την υλοποίηση ενός κρίσιμου έργου υποδομής για την Πελοπόννησο».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου επεσήμανε από την πλευρά της την αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου για τη Μεσσηνία καθώς και την αποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής στην εξεύρεση πόρων και στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.