Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Ενικό με τον Νίκο Χατζηνικολάου [ 3 Video ]

Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, οι «κόκκινες γραμμές» για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος έκανε λόγο για μνημονιακή διολίσθηση του κόμματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνέντευξης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στον Νίκο Χατζηνικολάου, «στον Ενικό» και το Star.

Για την πρότασή του να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ......

προκειμένου να διεξαχθούν νωρίτερα εθνικές εκλογές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η χώρα μπαίνει σε μία προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα εκκρεμούν σοβαρά εθνικά αλλά και οικονομικά θέματα. «Για αυτούς τους 4-5 μήνες θα έπρεπε ο πρόεδρος να διευκολύνει με την παραίτησή του, να πάμε στην προεδρική εκλογή και στη συνέχεια σε εθνικές εκλογές, προκειμένου ο κόσμος να αποφασίσει», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί», τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο αίτημα του κόμματός του να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρνείται να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» είπε και μιλώντας συγκεκριμένα για τα εθνικά θέματα, δήλωσε πως «η μυστική διπλωματία οδηγεί σε εθνικές απώλειες».

Στις «κόκκινες γραμμές» που θέτει το κόμμα του στα εθνικά θέματα επέμεινε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε πιθανή συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τραγικές. Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει στα εθνικά θέματα δεν αλλάζουν» δήλωσε και τόνισε ότι αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτά τα θέματα είναι μη διαπραγματεύσιμα».

«Ελέγχοντας την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα μπορεί μία κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτικές που πλήττουν τα εθνικά θέματα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα. Αν του είχα, θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην καταφέρει το κόμμα του να μπει στην Βουλή μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι δεν είναι «επαγγελματίας της πολιτικής. «Είμαι φτωχότερος από όταν μπήκα στην πολιτική. Αν ο λαός αποφασίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσει μόνος του, μπορεί να τον ψηφίσει», είπε.

Σε ερώτηση για τον Νότη Μαριά, ο οποίος με δηλώσεις του έκανε λόγο για μνημονιακή διολίσθηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με το κόμμα του. «Αν αδικεί κάποιον είναι αυτούς που τον στήριξαν» ανέφερε και σημείωσε ότι «διολίσθηση προς το Μνημόνιο δεν υπάρχει. Ψηφίσαμε τις 100 δόσεις γιατί κάθε μέτρο που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για να απαλύνει τον Έλληνα πολίτη, εμείς θα το στηρίξουμε».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στην Ραχήλ Μακρή για επιστροφή: «Με πίκρανε ότι η Ραχήλ δεν είναι κοντά μας, ωστόσο συγκρούστηκε με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε.

«Οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι και κεντροδεξιοί, και κεντρώοι του πατριωτικού κέντρου και άνθρωποι που προέρχονται από την πατριωτική αριστερά και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε «νταραβέρι» για κάποια υπουργική θέση.

«Δεν είμαστε της καρέκλας. Αν θέλαμε να κάνουμε νταραβέρι θα είχαμε υπογράψει τα μνημόνια. Εμείς έχουμε δημόσια διατυπωμένες αρχές και αυτές δεν θα τις προδώσουμε ποτέ» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά. «Έχουν διακοπεί οι γέφυρες με αυτούς που υπηρετούν τα μνημόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει συζήτηση για τον Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της Δημοκρατίας. «Μετά τις εκλογές, βεβαίως και να συζητήσουμε και το θέμα της προεδρίας, για τον Κώστα Καραμανλή ή για κάποιον άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνέντευξη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νίκο Χατζηνικολάου μέσα απο τρία video της εκπομπής

Α' Μέρος


Β' Μέρος


Γ' Μέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.